Linda Verwaal

Linda heeft haar opleiding genoten in het Duitse Warendorf, deze opleiding heeft zij cum laude afgerond.

Zij heeft haar stage periode doorlopen bij gerenommeerde Grand Prix dressuur stallen zoals stal Winkelhues en Smidke. Haar opleiding heeft ze afgerond bij de heer Christoph Kleinmeier, die zowel in het springen als dressuur op het hoogste niveau presteerde.
Linda reed hier in het springen op M niveau en in de dressuur op Z niveau concoursen.
Na haar opleiding is Linda weer naar haar geboorteland verhuisd en is verder gegaan met haar carrière in Nederland. Zo heeft zij verschillende dekhengsten gereden, o.a. de hengst Gregor v. Uniform, waarna hij verkocht werd naar Amerika. Ook de hengst Duko v. Thorwald heeft Linda tot en met de Lichte Tour succesvol uitgebracht waarna hij verkocht werd naar Amerika.
In de tussentijd reed Linda ook de jonge hengsten tijdens meerdere verrichtingsonderzoeken van de KWPN hengstenkeuring.
Later heeft zij met meerdere paarden successen behaald op kampioenschappen en grote concoursen zoals Den Haag, Breda Hippique en Hoofddorp.
Ook in ons buurland Duitsland, waar Linda met een gastlicentie rijdt, heeft zij het goed gedaan op grote concoursen zoals Munster “Rolling Cup”, Horses en Dreams, Hunxe en Aken.

In de Lichte Tour en in de Grand Prix o.a. in Balve en Hagen was Linda zeer succesvol. Linda heeft met de ruin Boeve’s K3 Noir en de hengst Schatzmann in de Lichte Tour zowel Nationaal  als Internationaal vele prijzen in de wacht gesleept, en kwam vanaf 2015 weer in de Zware Tour succesvol aan start met de inmiddels verkochte Schatzmann. Ook met haar zelf opgeleide Rocky LVD was Linda zeer succesvol vanaf de klasse Z1 tot en met de Lichte Tour waarna ook deze verkocht is naar een Young Rider in Duitsland. Inmiddels is Linda weer met twee nieuwe zelf opgeleide paarden doorgestroomd naar het Lichte Tour niveau. Met de ruin Jakari II zijn nationaal maar ook internationaal al vele prijzen binnen gehaald. Zo waren ze in 2017 succesvol in Munchen, Deauville, Roosendaal en Warigem. In 2018 na een val van een paard is een een kleine wedstrijd stop geweest, maar de rentree van Jakari II en Linda tijdens de Wereldbeker wedstrijd in Polen werd zelfs met een winnende kur afgesloten.

Linda heeft haar jury diploma behaald, en geeft op locatie proefgerichte clinics, zodat zij op alle vlakken in de paarden actief is.