Linda Verwaal

Linda heeft haar opleiding genoten in het Duitse Warendorf, deze opleiding heeft zij cum laude afgerond.

Zij heeft haar stage periode doorlopen bij gerenommeerde Grand Prix dressuur stallen zoals stal Winkelhues en Smidke. Haar opleiding heeft ze afgerond bij de heer Christoph Kleinmeier, die zowel in het springen als dressuur op het hoogste niveau presteerde.
Linda reed hier concoursen in het springen op M niveau en in de dressuur op Z niveau.

Na haar opleiding is Linda weer naar haar geboorteland verhuisd en is verder gegaan met haar carrière in Nederland. Zo heeft zij verschillende dekhengsten gereden, o.a. de hengst Gregor v. Uniform, waarna hij verkocht werd naar Amerika. Ook de hengst Duko v. Thorwald heeft Linda tot en met de Lichte Tour succesvol uitgebracht waarna hij verkocht werd naar Amerika.
In de tussentijd reed Linda ook de jonge hengsten tijdens meerdere verrichtingsonderzoeken van de KWPN hengstenkeuring.
Later heeft zij met meerdere paarden successen behaald op kampioenschappen en grote concoursen zoals Den Haag, Breda Hippique en Hoofddorp.
Ook in ons buurland Duitsland, waar Linda met een gastlicentie heeft gereden, deed zij dit succesvol op grote concoursen zoals Munster “Rolling Cup”, Horses en Dreams, Hunxe en Aken. In de Lichte Tour en in de Grand Prix o.a. in Balve en Hagen was Linda zeer succesvol dit o.a met de hengst Westenwind v. Weltmeyer.

Linda heeft met de ruin Boeve’s K3 Noir en de hengst Schatzmann in de Lichte Tour zowel Nationaal  als Internationaal vele prijzen in de wacht gesleept, en kwam vanaf 2015 weer in de Zware Tour succesvol aan start met de inmiddels verkochte Schatzmann.

Ook met haar zelf opgeleide Rocky LVD was Linda zeer succesvol vanaf de klasse Z1 tot en met de Lichte Tour waarna ook deze verkocht is naar een Young Rider in Duitsland en die voor het team meerdere medailles in de wacht gesleept heeft. Daarna is Linda weer met twee nieuwe zelf opgeleide paarden doorgestroomd naar het Lichte Tour en zware tour niveau. Met de ruin Jakari II zijn nationaal maar ook internationaal al vele prijzen binnen gehaald in de lichte Tour. Zo waren ze in 2017 succesvol in Munchen, Deauville, Roosendaal en Waregem.

In 2018 na een val van een paard is een een kleine wedstrijd stop geweest, maar de rentree van Jakari II en Linda tijdens de Wereldbeker wedstrijd in Polen werd zelfs met een winnende kur afgesloten. Hierna zijn ze zeer succesvol in de Zware Tour geweest waarna een jeugd amazone met hem verder is gegaan.

Met Effect Rhythm is ze in de Lichte Tour nationaal en internationaal succesvol, en met de ruin Adventure Veluw is Linda in een relatief korte tijd van het Z1 naar de Grand Prix gereden. Daarna heeft linda zeer succesvol gepresteerd met de toen nog hengst Be Smart van Judith Ribbels. Met dit paard heeft Linda deel mogen nemen tijdens CHIO Rotterdam in de Grand Prix. Ook met de merrie Emelie en Ghio werd er op dat moment winnend in de Lichte Tour gepresteerd. Hierna is Linda onder andere verder gegaan met haar zelf gefokt en zelf opgeleide ruin James Bond en de aangekochte ruin Eros. Met deze twee paarden is Linda in de zomer van 2023 zeer succesvol geweest in de Lichte Tour o.a. in Frankfurt, Crozet en Waregem.  Zo’n drie jaar geleden is Linda in het bezit gekomen van de hengst Highland Dancer. Zij zijn samen in de Z1 begonnen en na zeer veel overwinningen in alle  klasse tot en met de Lichte Tour zijn ze nu aanbeland in de Zware Tour. De eerste score in de Inter II was dik boven de 72% dus dit is een paar waar we nog veel van verwachten

Linda heeft haar jury diploma behaald, en geeft op locatie proefgerichte clinics, zodat zij op alle vlakken in de paarden actief is.