Laatste Lichte Tour voor Jakari II wordt het NK

Na de blessure tijd die Linda gehad heeft vanwege haar beenbreuk zijn zij en Jakari II al weer flink succesvol. Het begon natuurlijk al in Polen, waar mooie resultaten behaald werden. Daarna werden de selectie wedstrijden voor het NK verreden. Bij de eerste wedstrijd in Harich werd de combinatie tweede. De wedstrijd daarna was Emmeloord, en ondanks dat het geen imposante bak is, heeft Jakari daar wel vaak spanning, dus moesten ze het daar doen met een achtste plaats. De laatste wedstrijd in Raalte werd winnend afgesloten, dus de plaats voor het NK is gezekerd. Twintig deelnemers doen mee aan het NK wat gehouden wordt op het KNHS centrum in Ermelo op 2 en 3 Maart. Daarna zullen Linda en Jakari niet meer in de Lichte Tour verschijnen maar gaan ze het proberen in de Midden en Zware Tour.

Jakar II tweede tijdens de eerste selectie voor het NK in Harich

Afgelopen weekeinde zijn we met Jakari II naar Harich gereden. Daar werd de eerste selectie voor het NK verreden. Het was de tweede keer weer op concours voor Jakari na de blessure van Linda. Door het mooie weer was het een fijne rustige rit naar het mooie complex en Jakari was voor zijn doen zeer relaxt. Het losrijden ging zeer fijn en ook de proef liep hij netjes door. Dit werd beloond met bijna 70% en een tweede plaats. De pirouettes worden steeds beter en ook de series zijn nu mooi bergop en vanzelfsprekend. Ondanks dat Jakari II nog nationaal en internationaal de piste in gaat, zijn we hem thuis aan het voorbereiden voor de Inter II. 

Weer een goed begin tijdens de wedstrijd debuut in Polen

Een kleine foto impressie van het mooie concours in polen waar Toska een 3e en 4e plaats behaalde in de Grand Prix en kur voor de wereldbeker finale. En ik na een lange blessure tijd weer mee kon op concours een mooie score van bijna 70% behaalde in de Prix st Georges wat ons een derde plek opleverde en tenslotte wonnen we de Kur met bijna 73%

Toch niet zo'n voorspoedig herstel. Roet in het eten door Fistel.

Was de laatste update nog zeer hoopvol, kwam er toch roet in het eten door een fistel. Deze fistel is een ingang in de huid die bacterien van buitenaf naar binnen konden laten en is zeer waarschijnlijk ontstaan doormiddel van oplosdraadjes die nog steeds aanwezig waren in het litteken. 

Na een ziekenhuis opname van twee en een halve week en daarna plat blijven liggen in huis lijkt de bacterie onder controle en is het nu nog wachten op het herstel van de wond die ontstaan is door deze bacterie. Mondjes maat gaan de lessen weer van start.

Een voorspoedig herstel

Op 16 mei heb ik een vervelend ongeluk gehad met een van mijn jonge paarden. Ik brak daarbij mijn enkel op verschillende plaatsen. Een week na het voorval werd ik geopereerd. Met een plaatje en verschillende schroeven werden de stukken weer vastgezet door de Orthopeed. Het herstel verliep goed maar was erg pijnlijk. Gelukkig heeft mijn team het op stal goed opgepakt en zijn de paarden in conditie gebleven. Ook werd ik thuis goed verzorgd door vrienden en familie. Nu inmiddels zes weken verder kan ik weer aardig lopen en ook al weer therapeutisch rijden. De prive lessen zijn op een laag pitje weer van start gegaan. Ik ben erg blij hoe de laatste fase van mijn herstel verloopt en hoop binnenkort weer in de ring te kunnen verschijnen.

Jakari 70% in de Intermediaire I

In het weekeinde van 13 mei zijn we met drie paarden naar Noord Sleen gereden. Het was een netjes verzord concours.  In verband met het voorspelde onweer mochten we de tijden nog ter plekke aanpassen, daarvoor dank aan het fijne secretariaat. Jakari mocht de spits afbijten en dat deed hij met een nette proef. We werden beloond met net iets meer dan 70% en kregen lovend commentaar. Hierna was het de beurt aan Effect. Zij was nog iets aan de frisse kant in de baan, maar behaalde met iets meer dan 60% toch nog een tweede plaats. Helaas liep Adventure een mindere proef. De score bleef steken op bijna 59%. Toch was het een mooie geslaagde dag en hebben we geen spatje regen mee gekregen. 

Subli Cup in Exloo was een spannende dag met mooie afsluiter.

Afgelopen zaterdag 5 mei zijn we met onze twee eigen fokproducten op pad gegaan voor de Subli Cup selectie wedstrijd in Exloo. Het was een mooi georganiseerd concours, de bodems lagen er goed bij en er was veel aan de aankleding gedaan. Onze vierjarige James Bond LVD (v.Jazz x v.m Negro) mocht als eerste de spits afbijten. Omdat James normaal gesproken redelijk nuchter is verbaasde het mij dat hij in Exloo zo gespannen werd van de omgeving. Ik kon de proef niet goed doorrijden en besloot af te groeten. We mochten van een coulante jury mijn rijtijd gebruiken om James wat te laten wennen. We zullen deze knappe kerel vaker mee van huis nemen om meer ervaring op te doen.

Als tweede kwam onze Incredible in de 5 jarige Subli arena. Incredible is een jonge Charmeur x Negro ruin. Hij was pas de tweede keer van huis en ondanks dat hij ook wat gespannen was gedroeg hij zich keurig. In de oefeningen die bij de vijf jarige gevraagd worden is Incredible nog wat jeugdig dus die score kan nog omhoog. Voor zijn gangwerk kreeg hij uitmuntende scores waaronder een 8 voor zijn stap een 9 voor zijn draf en maarliefst een 9,2 voor zijn galop. Wij zijn natuurlijk super blij zulke fijne jonge talenten op stal te hebben. 

Drukke dagen komen er aan.

Aankomend weekeinde, vanaf 3 maart, beginnen de spannende wedstrijden voor ons. Vanaf zaterdag starten we met de Nederlandse Kampioenschappen voor de Lichte Tour met Jakari 2. De donderdag daarop rijden we naar Den Bosch. Daar komen we aan start tijdens het mooie Indoor Braband. Op donderdag is de vetcheck, wij rijden dan in de avond weer terug voor de uitrijking van sportvrouw van het jaar voor de gemeente Wierden. Op vrijdag avond mogen we de ring in voor de Prix st Georges en op zaterdag ochtend de kur op muziek. 

Op vrijdag avond 16 maart mogen we weer in Ermelo in de ring verschijnen voor het Nederlandse Kampioenschap voor het ZZ licht met Adventure. Diezelfde avond wordt er ook de kur verreden. 

Jakari II mag naar het NK

Op zaterdag en zondag 3 en 4 maart zijn er subtop kampioenschappen in Ermelo. Jakari II is geselecteerd uit een zeer grote en goede groep deelnemers om mee te strijden naar de titel. Naast de voorbereiding van het NK hebben we ons ook ingescreven voor een aantal mooie internationale concoursen en pakken we langzaam het Grand Prix werk op. 

Reserve kampioen tijdens de Regio kampioenschappen met Adventure

In de vierde week van januari hadden we regiokampioenschappen in Genemuiden. Adventure Veluw kwam aan de start in het ZZ licht. Hij was een tijdje niet mee geweest op concours omdat hij ziek geweest was. Gelukkig is alles weer in orde en liet hij zich van zijn beste kant zien. Met een mooie score van boven de 67% werden we 2e, en komen we aan start tijdens het NK in Ermelo op 16 maart.

Jumping Amsterdam selectie

Tussen kerst en oud en nieuw hadden we nog een belangrijk concours op de kalender. Het zou voor ons de laatste mogelijkheid zijn om ons te selecteren voor een plekje tijdens Jumping Amsterdam. We waren erklaar voor en Jakari II liet een super fijne proef zien. Er zaten geen fouten in en Jakari was mooi los door het lijf. Helaas waren de juryleden niet helemaal gelijk gestemd. Een jurylid vond het net als wij dat deden een hele fijne proef, en de andere jury zat zo'n 5% lager. Voor ons nogal onbegrijpelijk maar helaas hoort dit aspect bij de sport en proberen we he volgend jaar weer. We werden uiteindelijk derde in een mooi deelnemersveld met een gemiddelde van 70.39%.

Roosendaal was spannend voor Jakari II

Eind november begin december zijn we met Jakari II naar Roosendaal Internationaal gegaan. Indoor is voor Jakari altijd iets spannender en de mooi aangeklede bak in Roosendaal was dat zeker. Jakari II liep eigenlijk een best fijne Prix st Georges proef waar de jury verdeeld op jureerde. Wij waren tevreden hoe hij ondanks de spannende baan door de proef ging. De series gingen goed en ook liet hij mooie pirouettes zien. We moesten genoegen nemen met een 9e plaats met 67.73%. Op de zaterdag was de kur. We werden op de eerste plek ingeloot. Jakari II liet zich weer van zijn goede kant zien, met een mooi draf gedeelte. Hij schrok een keer in het stap gedeelte. In de galop mislukte een pirouette iets en had hij wat meer spanning. Hiermee werden we 6e en reden we net buiten de prijzen met boven de 68%.

Hangover naar nieuwe eigenaresse.

Ons eigen fokproduct Hangover ( Bretton Woods x Negro Vincent ) heeft onze stallen verlaten. Hij heeft een hele fijne nieuwe eigenaresse gekregen. Hangover is bij ons op het bedrijf geboren en we hebben hem zelf aan de KWPN hengstenkeuring voorgesteld. Helaas is hij er toen met de 70 dagen test uitgegaan. Na deze test hebben we besloten Hangover te castreren. Wij hopen dat deze zwarte parel het nog ver gaat schoppen in de toekomst.

Grand Prix paard Schatzmann verkocht naar Amerika

Schatzmann is bij ons gekomen toen hij drie jaar oud was. Linda Verwaal Dressage kocht de toenmalige hengst aan op de westfaler elite veiling. Hij zou voor de Westfaalse hengstenkeuring nog naar de rijdproef gemogen hebben maar Harry en Linda besloten de hengst gewoon langzaam op te gaan trainen voor de sport. De hengst heeft veel successen behaald met Linda vanaf het Z1 tot en met de Grand Prix dressuur. Zo werd hij meerdere malen Overijssels kampioen en zat hij bij de top 6 tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Soms werkte het hengst zijn van Schatzmann hem tegen. Voordat hij ter verkoop aangeboden werd is er besloten Schatzmann te castreren. Hij gaat nu een mooi leven tegemoed in het warme Florida. Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier met hem.

Deauville

Een top week in Deauville

Na het NK hebben we gelijk onze spullen gepakt en zijn we naar Deauville gereden. We reden met de mooie Moorlands vrachtwagen en de paarden Aster de Jeu en Jakari II. De reis verliep super en de stallen waren mooi voor elkaar in Frankrijk. Op donderdag was onze eerste concours dag. We reden een fijne Prix st Georges proef en die werd beloond met 72.03%. Hiermee behaalden we een tweede plek in een zeer groot deelnemers veld. Op vrijdag hadden we een trainings dag en Toska en Aster reden hun Grand Prix proef. Ook zij reden super en behaalden een tweede plek.

Op zaterdag werd de intermediaire I verreden. Jakari liep super fijn wat resulteerde in een hele mooie score van 72.16% en weer een tweede plaats. Door deze goede plaatsing mochten we zondag naar de Kür op muziek. Tosca reed op zaterda haar Grand Prix Kür op muziek en reed fantastisch. Zij behaalde dan ook een eerste plaats.

Zondag was het onze beurt om een goede Kür te laten zien. Dit lukte, en we werden al door de concurentie gefeliciteerd. Helaas reed ik een aantal meters te kort in de verzamelde stap waardoor de score bleef hangen op 72.21% wat natuurlijk super is, maar mij op een vierde plek liet zakken

Geen geluk op het NK

Op vrijdag middag kwamen we aan start op het Nederlanse Kampioenschap voor de Lichte Tour met Jakari II. Jakari stond er fijn aan en we begonnen de proef goed. Voor de pirouette naar links sprong hij helaas om en dat kostte ons punten. het was niet de beste proef van ons leven maar met 69.08 waren we op zich tevreden. wel was het te weinig om naar de Kúr te mogen. Dus reden we de volgende dag de kleine finale. Helaas was Jakari vreselijk onder de indruk van de muziek van de arena naast de onze en werd hij heel gespannen. Met grote storingen wisten we nog een 7e plek te bemachtigen. Wat voor ons betekend dat hij zonder die spanning het wel eens heel ver had kunnen schoppen.

 

 

 

 

 

+

Ammerzoden was spannend!

Op zaterdag 1 juli zijn we met Jakari naar Ammerzoden gereden. Dit was de laatste selectie voor het NK. Iedere keer als we een selectie reden, was er iets wat niet goed ging en daardoor was het nu spannend of we alsnog naar het NK konden gaan. Het was op zich een mooie rustige baan in Ammerzoden en omdat Jakari iets te relaxt was in Haaksbergen werd er besloten hem er wat scherper aan te zetten di kee. Wat resulteerde in een geweldige draf tour, maar wat teveel spanning opleverde in de galop. We werden nog zesde met een score van 66.05% en waren hiermee verzekerd van een plek op het NK. 

Jakari weer een podium plek in Haaksbergen

Op donderdag 29 juni zijn we met jakari naar Haaksbergen gereden voor een Prix st Georges proef. Anne en Janna Boogman hadden een kür avond geregeld dus ook Adventure Veluw en Effect Rythm mochten mee om hun Kúr te oefenen. Jakari liep een fijne proef, maar ik miste wel wat scherpte. Dit was voor de buitenstaander niet echt te merken en we wonnen de rubriek dan ook met 69.21%. Doordat we de hoogste dagscore hadden wonnen we ook nog een prachtige wollen Zilveren Ster deken. 

Met Effect en Adventure was het fijn om even in een andere baan te kunnen sleutelen aan de Küren. We hebben een paar kleine dingen kunnen veranderen en dit is goed met oog op de Overijsselse Kampioenschappen.

warme Almelose Ruiterdagen

In week 25 was het weer de beurt aan Adventure Veluw en Effect Rythm om hun eer te verdedigen tijdens de jaarlijkse Almelose Ruiterdagen. Op maandag kwamen beide paarden aan start, met als eerste in de middag Effect. Zij beet de spits af met gelijk een winnende Z2 proef met 67% (228pnt) en een derde plaats met 63.79 (217,5) Daarna was het in de avond de beurt aan Adventure Veluw in het ZZ licht. Ook hij scoorde na behoren en werd tweede met 65.29% (228,5 pnt)

Op woensdag was het weer Effect Rythm die de spits afbeet. Dit keer behaalde ze een 5 e plaats met 64.41%.   Adventuere werd 3e met 67% en 2e met 65.29%.

Op donderdag was het alleen de beurt aan effect. zij behaalde een eerste plaats met maarliefst 69.71% en een derde plaats met 67.21%

Vrijdag's was voor Adventure Veluw niet zijn beste dag, desondanks werd hij nog negende met bijna 62% en zesde met iets meer dan 63%. Beide paarden waren geselecteerd voor de kür op muziek op zaterdag.

Het was prachtig om zaterdag in de schijnwerpers Kür op muziek te mogen rijden. Er waren zeer goede combinaties die zich hadden geselecteerd. Adventure liep heel fijn en stoer door zijn nieuwe Kür heen. Bij hem vielen de scores wat tegen. Effect liep heel fijn bij het losrijden maar trok zich wat terug in de ring waardoor er slortigheidjes ondstonden. een podium plek zat er niet in, maar het was een mooie ervaring.

Effect en Adventure doen weer goede zaken.

Op zaterdag 17 juni zijn we naar Kootwijk gereden. Adventure zou debuteren in het ZZ licht. Hij stond er fijn aan en liep ondanks wat schoonheidsfoutjes mooie proeven. Hij werd twee keer 1e met 214 en 216 punten. Dat is natuurlijk een geweldig resultaat voor zo'n eerste keer. Ook Effect Rythm deed goede zaken. Zij ging in beide Z2 proeven goed door de baan en eindigde twee keer op een tweede plek met 232 en 217,5 punten. Dit was een fijne voorbereiding voor de Almelose Ruiterdagen.

Rosendaal internationaal een groot succes voor Jakari II

Net terug van Munchen internationaal konden we al weer inpakken om naar Roosendaal te rijden voor ons tweede internationale concours. Op donderdag stond voor ons de Prix st George proef op het schema. Door wat omstandigheden hadden we wat weinig losrij tijd, toch bleven we cool en liep Jakari naar een 4e plek. De dag erna stond de Intermediaire I op het programma. Wij hadden deze proef samen nog maar twee keer gereden, waarbij dat in münchen al heel mooi verliep. Deze keer ging het zelfs nog ietsjes beter en we wonnen de proef met 71.16%.

Op zondag werd de Kür verreden. Deze kür was gemaakt voor Rocky en het is even een kleine aanpassing om die met Jakari te rijden omdat het twee verschillende type paarden zijn. Toch konden we voor een eerste keer niet ontevreden zijn we werden derde met 72,830%. Dus konden we met een brede lach huiswaards waar inmiddesls onze mooie Negro x Vincent merrie het leven had geschonken aan een prachtig zwart merrie veulen van For Romance. 

Een fantastisch weekeinde in München

Vanaf 23 tot en met 27 mei zijn we met Schatzmann en Jakari II naar München gegaan. Het is best een eind rijden maar gelukkig zat alles mee onderweg. Schatzmann was voor het eerst weer mee na zijn castratie. Met hem ben ik wat lager in klasse gestart omdat hij een aardige achterstand had. Voor Jakari was het de eerste keer zo ver weg van huis en voor hem was het fijn om de geroutineerde Schatzmann aan zijn zijde te hebben.

We zijn ook extra een dag eerder op het terrein aangekomen zodat we alles met voldoende rust konden uitpakken en de paarden konden bijkomen van de reis. Beide paarden kwamen met vlag en wimpel door de vet check en het avontuur kon beginnen. Op donderdag moest ik als eerste starten met Jakari in de Prix St Georges. Hij liep een zeer fijne proef. We stonden nagenoeg tot het einde op koppositie met bijna 70%. Schatzmann deed ook goed zijn best en had vooral een erg mooie draftour. Helaas slopen er fouten in de keertwendingen en waren er nog wat communicatie storingen. We behaalden een score van iets meer dan 65%. Jakari kwam uiteindelijk op een tweede plaats.

Op vrijdag werd de Inter I verreden. Als eerste kwam ik aan start met Schatzmann. Hij had dit keer wat last van spanning en wisselde mooie stukken af met wat dure fouten. Zelf heb ik wel heel fijn met hem kunnen rijden maar een goede score bleef helaas uit. Met Jakari moest ik dit keer als ena laatste de ring betreden. Ook hij had last van wat spanning maar hij bleef heel mooi op mij wachten en maakte nagenoeg geen fouten. Met weer een score van tegen de 70% werden we dit keer derde. Op zaterdag hebben we de paarden licht gewerkt en zijn weer richting huis gegaan.

Jakari

Een update van de laatste concoursen

Weer een update van de laatste concoursen van onze paarden.

Op 22 april was de eerste selectie voor het NK in Almelo. Jakari was fijn in training en we gingen hoopvol naar Almelo. We moesten als eerste aan start verschijnen in een grote groep. Jakari bleek erg gespannen op het losrijterrein daarbij begon het ook nog hard te regenen. In de ring kon ik de spanning niet helemaal wegvloeien en er kropen een paar slordigheidjes in. Verder was ik best tevreden over onze prestatie. We behaalden net iets meer dan 65% en behaalden daarmee niet wat we gehoopt hadden.

Op 27 april kwamen we aan start met Effect Rythm en Adventure Veluw. Dit keer  een concours bij onze buren Manege Achter ‘n Bos. Beide paarden kwamen aan start in de klasse  Z2. Voor mij en Effect Rythm was het een fijn concours om de africhting te verbeteren. Ze liep fantastisch op het losrijterrein, maar in de proef was het lastig om de ontspannig te behouden wel had ze hele mooie stukken. Zij werd twee keer tweede met 208 en 225 punten. Adventure Veluw begint zijn werk steeds meer te snappen. Hij liep twee hele fijne proeven en won deze met 225 en 230,5 punten. Beide paarden kregen super commentaar van de jury.

Op 30 april zijn we naar Geesteren gereden. Jakari 2 kwam aan start in de Prix st Georges en de Inter I. We hebben goed gewerkt aan de lossigheid en om zijn ontspanning te behouden. Het was best een indrukwekkende baan met veel wind maar hij bleef goed bij de les. Met een paar schoonheidsfoutjes reden we naar een derde plaats in de Prix st Georges met 66.05%. De intermediaire I was voor Jakari de eerste keer. Hij liet super mooie onderdelen zien maar nog wat storingen zoals in de zig zag en een serie. De juryleden waren nog wat verdeeld met een eerste en een achtste plaatsing, we werden uiteindelijk 5e met 64.01%. Zelf was ik erg tevreden over Jakari en zijn vooruitgang.

 

 

Jakari II naar Jumping Amsterdam

Afgelopen weekeinde stond in het teken van Jumping Amsterdam. Jakari II ( Jimmy) mocht zijn opwachting maken in de klasse Prix St. Georges. Jakari loopt nog niet zo lang op dit niveau en in deze spannende omgeving was het nog even afwachten hoe hij zou reageren. Met het baan verkennen was hij erg gespannen maar eenmaal in de proef luisterde hij netjes. Op een paar foutjes na liep hij een fijne proef en behaalde de combinatie 66.45% Het ziet er goed uit voor het komend zomerseizoen waar ook al een aantal internationale wedstrijden op de agenda staan.

Effect en Adventure doen goede zaken.

Weer een kleine update van de laatste concoursen en vorderingen die onze paarden gemaakt hebben. Effect (Jazz x Flemming)heeft haar debuut in het Z2 gemaakt. Ze had een super score van 237,5 en 227 en daarmee won ze de rubriek. Ook Adventure was mee en liep in de Z1 een mooie score bij elkaar van 65.88% en werd hiermee tweede. Het zal niet meer heel lang duren voor ook hij de overstap kan maken naar het Z2.

Rocky een 4e en 6e plaats tijdens Cappeln internationaal

Afgelopen weekeinde 8,9 en 10 juli zijn we afgereisd naar het Duitse Cappeln met Rocky voor een mooi internationaal concours wat daar georganiseerd werd. Het was een relatief rustig concours met alleen een groep Prix st George en Grand Prix combinaties wat gehouden werd op het mooie terrein van stoeterij Vorwerk. Rocky en ik hebben niet onze allesbeste proeven laten zien maar ondanks dat toch mooie scores kunnen neerzetten. In De Prix st Georges waren we beiden niet echt op elkaar afgestemt. Er zaten hele mooie onderdelen in onze proef maar ik reed zelf een telfout in een serie en zo waren er nog een paar rommeltjes, hierdoor was de score niet hoger dan 67% en moesten we genoegen nemen met een 6e plaats. In de Inter I op zondag was Rocky erg fris wat zorgde voor een mooi beeld maar dan ook paar taktfouten in een uitgestrekte draf en overgangen die normaal vloeiend gaan waren iets minder mooi. Toch had een jury ons nog op de eerste plaats gezet met dik 70%. uiteindelijk werden we met bijna 69% vierde. We hebben echt genoten van de concours dagen op stoeterij Vorwerk. We zijn met eten en drinken in de watten gelegd, de stalling en alles eropheen was goed geregeld. Ook samen met Janneke Overduin en Anna Kordatzaki met hun begeleiding hebben we kunnen genieten van een mooi georganiseerde bbq met heerlijk eten.

Effect Rythm wint Z1 finale Grote Prijs Almelo

In de week van 20 tot en met 26 juni was het weer zover, de Almelose ruiterdagen stonden op de kalender. Na in Haaksbergen top gepresteerd te hebben ging de prijzenreeks door in Almelo. Effect gedroeg zich netjes op het toch wat drukke terrein. we hebben een aantal mooie proeven neer kunnen zetten met steeds een plaatsing in de top 4. uiteindelijk mochten we op zondag de finale rijden. Effect deet weer haar best en op een paar kleine oneffenheden liep ze een fijne proef, wat resulteerde in het winnaarslint.

Rocky goed gepresteerd tijdens Lier internationaal

In de eerste dagen van maart is Linda met Rocky LVD afgereisd naar het Belgische plaatsje Lier om daar in de Lichte Toer aan start te verschijnen. De voorbereiding verliep super en in de week ervoor was de training bij Edward ook zeer goed verlopen. Tijdens het rijden de dag voor de offiociele wedstrijd dag liep Rocky LVD ook heel fijn. Op donderdag moest de combinatie de Prix st. Georges proef rijden. Voor Linda's gevoel verliep dit goed op wat spanning in de pirouettes na. Helaas had Rocky LVD ook een been laten staan in de keertwendingem en verloren ze op vier onderdelen punten. Desondanks behaalde de combinatie 68% en waren geselecteerd om de volgende dag de Kür op muziek te mogen rijden. Op vrijdag werd de Kür verreden. Rocky LVD stond er fijn aan en de kür ging goed. Met een score van 70.68% werd een zesde plaats behaald. Voor Linda en Rocky LVD was dit een prachtig resultaat op hun tweede internationale concours. Op de planning staan Hagen ( duitsland ) en Oostende ( België )

Bezoek in Taiwan was weer zeer geslaagd

Afgelopen week van 22 januari ben ik naar Taiwan gevlogen voor een trainings weekje. De mensen op de stal waar ik deze trainingen verzorg zijn zeer vriendelijk en leergierig. Daarnaast hebben we nagenoeg iedere avond gezellige etentjes met heelijk Taiwanees eten.

Rocky LVD debuteerd in CDI3* Drachten

Afgelopen week stond in het teken van CDI3* Drachten voor Linda en Rocky LVD.
Linda had 2 jaar eerder met Schatzmann en Boeve's K3 Noir al mogen rijden in deze mooie arena en dit keer was het voor de nog redelijk jonge Westfaalse hengst Rocky (Rockforever xFittipaldi) zijn internationale debuut.
Op vrijdag moest de combinatie rond half 7 de ring in voor de eerste proef. Dit was de Prix St. Georges. Rocky liep een hele fijne proef en was mooi gehoorzaam. Linda kon er fijn aan rijden. Met een score van boven de 68% en een 7e plaats in een sterk deelnemersveld kon de combinatie tevreden zijn.
Op zaterdag om half negen begon de kür op muziek. Linda en Rocky waren de eerste die aan start verschenen. De kür verliep precies zoals ze hadden gewild alleen in de serie om de drie sloop er een klein foutje in maar die konden ze herstellen door de extra ingebouwde lijn die in de kür gemaakt was. Alles kwam mooi uit op de muziek van The Simple Minds gemaakt door Anne Boogman, de procenten vielen daardoor iets tegen. Uiteindelijk werden ze zevende met een score van bijna 69%. Rocky LVD heeft zich alle dagen super gedragen en dit belooft veel goeds voor de toekomst! Met dank aan de mooie setjes die de combinatie mocht dragen van Eponia, de topzadels van Custom en natuurlijk het topteam wat thuis achterbleef.


Het jaar zit er al weer bijna op. Het was voor ons een mooi jaar met heel veel afwisseling en goede resultaten. Heel veel fijne mensen om ons heen die ons team compleet maken, daarvoor bedankt! Wij hopen het komend jaar weer zo'n fijn jaar tegemoet te gaan.

Hierbij wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en een super goed, gezond en sportief 2016!

Geen succes in Bathmen maar fijn gereden in Ermelo

 

Afgelopen zaterdag 19 december zijn we met Rocky naar Bathmen gereden voor weer een selectie van Jumping Amsterdam. Rocky voelde met losrijden niet helemaal top en in de hele proef was hij wat terug. We hadden een aantal miscommunicaties waardoor de score bleef hangen op 63.22% we werden daarmee 13e. Dat is niet een plaatsing waar we op gehoopt hadden, maar zet ons weer even op scherp.

Daarna was het de beurt aan G. Emelie in Ermelo. G.Emelie had zich geplaatst bij de beste 20 van de meer dan honderd Subli Cup starters. Het was zeer spannend voor haar in de prachtige baan van het Federatie Centrum maar ze deed super haar best. Ze liep een hele nette proef en behaalde 70.2% Er liepen erg goede paarden mee en daarbij vergeleken is G.Emelie nog wat jeugdig, maar voor de toekomst ziet het er rooskleurig uit!

Rocky tweede en zevende in de Prix st George

Afgelopen zondag 6 december zijn we met Rocky naar Emmeloord gereden voor de selectie van Jumping Amsterdam. Rocky stond er thuis heel goed aan en we waren hoopvol op een goede klassering. Het losrijden ging erg fijn en ook in de proef was het drafgedeelte mooi. Wel slopen er wat oneffenheden in de pirouettes waardoor we punten verloren en we met een score van 65.76% op de tweede plaats eindigde.  

De week erop zijn we naar Uden gereden, dit voor de selectie van de Nederlandse kampioenschappen. We hebben al een selectie gemist doordat ik in Taiwan werkzaam was dus moesten we goed presteren. Rocky liep heel fijn, hij stond er in de ring fijn aan. Alle wissels waren netjes en het draf gedeelte wordt steeds mooier. In de pirouettes komt nog wat spanning naar boven en die mogen mooier. De score hadden we zelf iets hoger verwacht. We werden 7e met 65.26%.

Proefgerichte dressuurclinic

Vandaag op 4 november was het dan zover de eerste proefgerichte dressuurclinic op onze accomodatie was een feit. We hadden de weergoden mee en de nieuwe baan leende zich zeer goed voor dit evenement. Veel van de eigen ruiters en amazones reden mee en werden gejureerd door de heer Peter Bonhof. Hij was zeer te spreken over de paarden en het gereden zijn, al was het jonge grut nog af en toe wat onstuimig. We zullen in de toekomst vaker dit soort evenementen organiseren.

Het aanleggen van de nieuwe buitenbaan is in volle gang

Het is zover, de nieuwe Eb en Vloed bodem wordt gelegd. Hans Van Langen met zijn team is in volle gang. Hierbij een paar foto's.

leuke clinic tijdens de finale om de zilveren Ster in Haaksbergen

foto's Marion Hoen

Op zondag 20 september hebben Chantal Appelman- Wielens en Linda een mooie clinic verzorgd met hun hengsten. Chantal rijd op een hoog niveau Western en woont in Haaksbergen. Ze hadden in een zéér korte tijd een Kür in elkaar gezet. De prachtig passende muziek heeft Janna Rosie bedacht en gemaakt. Zo begonnen ze de kür op zondag met gelukkig mooi zonnig weer. Halverwege de Kür verraste de dames het publiek door van paard te wisselen. Dit leverde hilarische momenten op. Na afloop van de Kür namen de dames hun eigen paard weer over en vertelden ze nog even over hun eigen tak van sport en wat daarin de verschillen en overeenkomsten waren. Met een daverend applaus werd de show ontvangen.

video van de making of;

https://youtu.be/QdIgRFxpRIU

Effect Rhythm weer top in Haaksbergen

Afgelopen weekeinde van 18 en 19 september mocht Effect Rhythm in de ring verschijnen in de Z1 klasse. Het is de derde keer dat zij in de ring verschijnt. Effect liep 4 hele fijne proeven en de scores waren er ook naar. Op vrijdag won de combinatie in de eerste proef met 236 punten. In de 2e proef slopen nog een paar foutjes en werden ze 4e met 219 punten. Op zaterdag liep de eerste proef iets minder dan de tweede maar dat resulteerde nog in een derde plaats met 226 waarna we in de tweede proef tweede werden met 239. De finale plek was behaald, maar dat zou voor deze verse combinatie net teveel worden dus die plek is afgestaan aan een andere combinatie.

Onze Gaya LVD wint de zilveren ster in Haaksbergen

Gaya LVD is een fokprodukt van Linda Verwaal Dressage en sinds eind augustus in eigendom van Nicole Boekhold. Net een week voor het grote concours in Haaksbergen werd er besloten dat het toch wel een goed idee was om Gaya en Nicole op te geven voor hun eerste concours. Dat veliep boven verwachting. De combinatie sleepte meteen een eerste en een vierde prijs in de wacht waarmee ze zich selecteerde voor de finale.

Op zondag werd de finale verreden, Gaya en Nicole zette beide hun beste beentjes voor en dit resulteerde in een mooie eerste plaats. Met maar liefst 199 en 203 bleef ze haar concurrenten ruim voor.

 

Super geslaagde HTC Eponia mode en coaching dag

Foto's Melanie Brevink

Op vrijdag avond 21 augustus hebben we op de terreinen van Linda Verwaal Dressage de deuren geopend voor een fantastische avond paardensport en Fashion. Alle HTC talenten werden gevraagd voor een Fotoshoot van oze top paardenfotografe Melanie Brevink. In de binnenbak werden dressuurclinics en coaching clinics georganiseerd door Linda Verwaal en Saskia Morsink. Ook waren er stands waar mooie Eponia kleding te bekijken was, en rijjasjes van het merk Lotus Romeo. Daarnaast was er een proeverij van heerlijke italiaanse hapjes van Il Mercatino. Ook hadden we de barbeque aangestoken omdat gelukkig het zonnetje meezat. Om een uur of acht werd er in de buitenbaan door onder andere onze HTC talentjes een modeshow gehouden van Eponia.nl. Een half uur later sloten Linda en Rocky af met een mooie dressuurclinic. Het was een super gezellige avond.

Hardenberg winst voor G. Emelie

Op vrijdag 24 juli zijn we naar Hardenberg gereden met de merries Guinevere en G. Emelie. We reden daar een selectie voor de Subli Cup. De merries liepen beide een hele fijne proef en deze keer was het G.Emeilie die de jury het meest bekoorde. Met  75,80% werdt G.Emelie eerste in deze rubriek, Guinevere werd 3e met een percentage van 65,60%.

Op zaterdag was het de beurt aan Rocky. Ik reed hem een prix st. Georges proef en een intermediaire kür. In de proef behaalden we met nog wel wat foutjes een 2e plaats en in de kür een derde plek. Helaas zat het weer niet heel erg mee en Rocky heef wel eens betere proeven gelopen.

Pavo Cup Warcha en De Wolden zeer succesvol

De dagen 14 en 21 juli hadden we gereserveerd voor de Pavo Cup met de bij ons in training staande 4 jarige paarden. Als eerste gingen aan start in Warga de merrie G.Emelie v. Johnson en de ruin Ghandi v. Totilas. De paarden liepen heel fijn al was Ghandi nog wat onder de indruk van de accomodatie. Beide kregen een mooie score om door te gaan naar de halve finale in Ermelo. G.Emelie heeft in Warga ook haar ster predicaat gehaald.

Op dinsdag 21 juli was het de beurt aan de beide merries Galisto v. Uphill en Guinevere vb.Totilas. Omdat we zeer vroeg van start moesten hebben we boxen gehuurd en hebben we op de mooie concoursterreinen van De wolden overnacht. De dames lieten zich ook van hun beste kant zien en verdiende een ticket naar de halve finale in Ermelo. Ook deze dames verdiende een ster predicaat.

 

Op de foto in galop G. Emelie en in de draf Guinevere

Deze foto's zijn gemaakt door Melanie Brevink

Een heet weekje Almelose ruiterdagen.

Ook dit jaar waren we weer partij op de Almelose Ruiterdagen. Dit keer met de twee nog wat groene merries Estoril en Effect Rhythm. Voor Effect (v.Jazz) zou het haar eerste concours worden maar op maandag begonnen we eerst met Estoril. Estoril was een beetje gespannen en dat uitte ze tijdens de proef. Ze stond er niet heel fijn aan en dat resulteerde ook in zeer slechte score. De dag erna was al een grote verbetering en de score ging flink omhoog. We eindigden daar op een eerste en zevende plek. Woensdag was het de beurt aan Effect, zij mocht mooi als laatste in haar ring starten was erg fijn was in dit extreem warme weer. Zij behaalde gelijk een eerste plaats met 220 punten. Vrijdag was het opnieuw de beurt aan Effect, en dit keer behaalde ze een tweede plaats met een score van 229. Het was een goed georganiseerd concours en er werd met de hitte rekening gehouden!

Drie stagaires geslaagd

Op ons complex kunnen mensen voor verschillende opleidingen paardenhouderij hun stage periode doorlopen. Linda begeleidt al zeker meer dan 15 jaar stagiaires met veel toewijding en plezier. Nagenoeg alle stagiaires die hier hun stage hebben doorlopen hebben nu hun diploma op zak. Dit keer was het de beurt aan Kirsten Nieuwenhuis, Simone de Vries en Susan Hopster. Wat het deze keer bijzonder maakt is dat Simone en Kirsten al zeker vier jaar op ons bedrijf stage gelopen hebben. Dus het was tijd voor een feestje.

De dames werden uitgedost met leuke lichtgevende hoedjes en rozetten. We zijn eerst uit eten gegaan en daarna bowlen. Uiteindelijk  zijn we nog even Enschede in geweest en hebben geproost op de spannende toekomst van deze meiden. Susan gaat een vervolg opleiding doen, Simone gaat in Schijndel bij de Fam. Witte aan de slag en Kirsten blijft in de buurt, zij gaat aan het werk bij Hans Brugman. Nogmaals hartelijk dank voor jullie inzet en heel veel succes in de toekomst!

Mooie prestaties van de HTC talenten tijdens het landelijke ijkmoment

Vandaag vond het Nationale ijkmoment plaats op het KNHS centrum in Ermelo voor alle talenten van het HTC. Deze dag lieten zij hun proef zien om te 'ijken' waar ze momenteel staan. Daarnaast woonden ze diverse workshops bij om zichzelf ook naast de praktijk beter te ontwikkelen.

Linda zelf is de gehele dag aanwezig geweest om haar eigen talenten te trainen, maar ook de talenten van haar collega HTC instructeurs.

De twaalf regionaal, en landelijk goed presterende talenten van Linda (HTC Dressuur Oost Nederland) hebben allemaal hun beste beentje voor gezet. Dit heeft geresulteerd in in totaal vier van de talenten van Linda in de finale. Kirsten Nieuwenhuis, Bibi Roosen (pas sinds een paar weken een combinatie met dit paard), Savannah Brandes en Isabelle Jochems. De uiteindelijke finale is gewonnen door Savannah Brandes bij de pony's, deze veelzijdige amazone werd afgelopen winter Nederlands Kampioen in het M-DE springen.

Linda is erg trots en te spreken over de prestaties van haar talenten tijdens dit nationale ijkmoment. 

Zonnige dagen met top rijkleding van Eponia

Het lijkt zover te zijn, de zomer is aangebroken. De paarden lopen allemaal heerlijk in de wei en we trainen lekker in de zon. Eponia ruitersport heeft ervoor gezorgd dat ik er op mijn best uitzie met een aantal nieuwe setjes, onder andere deze mooie blauwe Eponia rijbroek met super pasvorm en een la valencio shirt met mooie pailletjes. Volgende week gaan we de hele collectie op de foto zetten bij ons op het terrein, ik heb er nu al zin in.

Schatzmann steeds beter in de Grand Prix

Afgelopen zondag zijn we met Schatzman naar Harich gereden. Het is een nieuwe concours locatie voor de Subtop. Gelukkig was het minder warm dan in haaksbergen en dat kon ik aan Schatz merken. Hij was in het losrijden super en de proef gaat al weer gemakkelijker. Beide moeten we nog meer routine krijgen in deze proef maar zijn op de goede weg. we werden derde met 63.30%.

Estoril naar een tweede en derde plek in het Z1

Afgelopen zaterdag 6 juni zijn we met Estoril naar Marienheem gereden. Estoril is een Ampére merrie. Mellany van den Vorstenbosch heeft deze merrie keurig het basis werk bijgebracht en nu heb ik de merrie van haar overgenomen om te kijken hoe ver ze kan komen in de sport. We starten daar onze 3e Z1 wedstrijd. Ze was nog wel iets gespannen met losrijden, maar dat was in de proef nagenoeg weg. De eerste proef gaf ze mij een heel goed gevoel en liep ze al aardig zeker door. De tweede proef maakte ze nog een paar foutjes. We werden tweede en derde met het punten aantal in beide proeven van 212. Er zit nog veel verbetering in en ik verwacht veel van haar in de toekomst.

Wame dag in Haaksbergen.

Afgelopen weekeinde 5 juni zijn we met de paarden Rocky LVD en Schatzmann naar Haaksbergen gereden. Het was een zeer warme dag en werdt zelfs 35 graden toen wij moesten rijden. Ik moest als eerste met Schatzmann starten. Hij stond er met losrijden zeer goed aan, maar ik had toch nog iets teveel losrijtijd genomen en daardoor was hij in de proef wat leeg. Toch hebben we hele mooie stukken kunnen laten zien en we werden zesde met een score van 62.30. Daarna was het de beurt aan Rocky. Hij liep een hele fijne proef en eindigde met een score van bijna 68% op een derde plaats. Het was weer een mooi georganiseerd concours.

Zeer nat gebeuren in Ermelo tijdens selectie NK Lichte Tour

Afgelopen zondag zijn we met Rocky naar Ermelo gereden voor een van de selecties voor het Nederlands Kampioenschap. Helaas hadden we guur en koud weer en dat was bij ons beide merkbaar. Rocky en ik lieten ons niet van de beste kant zien. Hij kantelde wat met zijn hoofd tegen de regen en we maakten een fout in de serie om de drie. We werden nog 7e in een goed deelnemersveld met een score van bijna 65%.

Guinevere v. Totilas naar de 88% in de Subli Cup

Afgelopen zaterdag zijn we naar Oosterwolde gereden met de merries Guinevere v. Totilas en G.Emelie v. Johnson. Beide merries zijn in eigendom van de familie Visser en door ons team aangereden en afgericht. G.Emelie moest als eerste de ring in, zij liep een nette proef, al had zij iets last van de wat natte bodem. Zij kreeg een mooi protocol met zeer mooie punten voor de draf en galop maar ook voor het gereden zijn. De jury vond het een plaatje van een paard die nog wat krachtiger mag worden. Met 73% kwam zij op een 7e plaats.

Daarna was het de beurt aan Guinevere. Deze door de fam. visser zelfgefokte merrie met als vader Totilas en moeders vader Clavecimbel is een echt bewegings talent. Zij had helemaal geen last van de wat drassige bodem, ze leek het prachtig te vinden en haar kwaliteit kwam hierdoor super naar voren. Ze liep een zeer nette proef en ik kon er ook fijn aan rijden. We werden beloond met de superscore van 88.40% en een duidelijke eerste plaats. De juryleden waren laaiend enthousiast. Dit belooft nog wat voor de toekomst.

Rocky wint de Prix St. Georges beide dagen op Texel.

In het weekeinde van 24 tot en met 27 april zijn met de paarden Rocky en Schatzmann naar Texel gegaan. Daar was een leuk concours op het eiland georganiseerd. Schatzman zou aan start komen in de Grand Prix en met Rocky hadden we twee Prix st. Georges proeven ingeschreven. Ook was er een kür uitgeschreven voor die beide klassen op zaterdag. Rocky beet het spits af op vrijdag. Beide paarden waren een beetje gespannen op hun nieuwe omgeving en ik kon dat goed aan Rocky merken tijdens het inrijden. Toch liep hij een fijne proef en won deze met meer dan 66%. Daarna was het de beurt aan schatzmann. Door de spanning traden er nog wel aardig wat foutjes op tijdens de proef, toch liet hij al hele mooie stukken zien. Hij behaalde iets meer dan 60% in de Grand Prix. De volgende dag was het weer de beurt aan Rocky voor z'n tweede Prix st georges. Hij stond er in het losrijden al heel goed aan en ik kon hem veel mooier voorstellen in de ring. We werden weer eerste met 69%. In de middag was de kür uitgeschreven. Rocky beet opnieuw de spits af. Hij liet een hele mooie kür zien en het protocol was bijzonder mooi, helaas liet ik hem als vergissing een dubbele pirouette draaien waardoor we werden uitgesloten. Schatzmann was daarna aan de beurt, hij liep de kür beter door dan de proef. er zaten meer goede stukken in de kür maar helaas mislukte de serie om de pas twee keer. Met een score van 64% waren we dan ook tevreden voor een eerste keer. op zondag zijn we weer huiswaards gegaan en hebben op de teugweg Hangover opgehaald van het KNHS Centrum in Ermelo. Hij zal voorlopig niet door het leven gaan als dekhengst, maar we zijn heel blij dat hij weer bij ons is.

Foto met Rocky LVD gemaakt door Ingrid Truijens.

Foto terugkeer Hangover begroet door Rocky door linda

Goede resultaten Kootwijk

Afgelopen weekeinde 18 april zijn we met vier paarden naar het mooie terrein van Gert van den Hoorn gereden. Als eerste kwam Schatzmann aan start in de Intermediaire II. Tijdens het losrijden stond hij er al fijn aan en ook in de proef wilde hij er echt aan trekken. Op een paar slordigheidjes in de Pirouettes en het uitrijden van de piaffe was ik super tevreden. Dit keer kon ik zowel de serie om de twee als om de pas mooi neerzetten. De punten vielen wat tegen maar dat kon het gevoel wat Schatz in de proef gaf niet wegnemen. We werden derde met 62.24%

Hierna was het de beurt aan G. Emelie en Guinevere. Zij deden mee in de selectie van de Subli Cup 4 jarige dressuurpaarden en liepen een jonge paardenproef. De ring was net naast de tent voor de genodigden geplaatst en dit leverde nog wat spanning op. Toch deden beide dames hun uiterste best en dat resulteerde in een mooie 3e en 4e plaatsing met resp. 67% en 66%.

Als laatste mocht Rocky in de ring verschijnen. Rocky is nog maar net met zijn Lichte Tour Carrière begonnen maar scoort al op hoog niveau. Ook dit keer liet hij zich van zijn beste kant zien. Hij liep een zeer mooie proef en ook beide series lukte mooi. Dit resulteerde in een derde plaats met iets meer den 68%.

Rocky LVD wint de Prix st. Georges en Schatzmann de intermediaire II in Beuningen

Op donderdag 9 april reden we met Schatzmann en Rocky naar Beuningen voor een Subtop concours georganiseerd door Fleury Sports Events. Het was een prachtig zonnige dag en de aftrap was voor Rocky LVD. De hengst voelde bij het losrijden al erg fijn aan en ook in de ring was hij er heel fijn aan. In de serie om de 4 kwam er bij Rocky wat spanning vrij en was hij even niet bij de les maar verder konden we zeer tevreden terugkijken op de proef. Met 68.62 wonnen we de rubriek. De dames juryleden hadden heel mooi commentaar. Toen was het de beurt aan Schatzmann. Hij staat er steeds beter aan en ook bij het losrijden voelde hij fijn. Helaas hadden we de planning iets te ruim genomen en zat ik er niet iets te lang op. Hij was daardoor in de proef iets minder scherp. We verloren in de Piaffe wat takt verlies, echter voelde de passage al erg fijn aan. In een pirouette kwamen we nog iets te snel in en de serie om de pas was niet netjes.  Met 64.57 % konden we ons wel vinden. Naderhand heel veel lovend commentaar van de heren Rothenberg en Van Hall, dus dat is een goede motivatie voor de training. Ook in deze rubriek eindigde we bovenaan.

Mooi Nederlands debuut Rocky LVD in de Prix st Georges.

Afgelopen zaterdag 28 maart zijn we met Rocky LVD naar Genemuiden gereden. Daar werd een mooi concours georganiseerd voor de subtop. Rocky LVD is een makkelijk paard op vreemde terreinen en ook hier stond hij zowel tijdens het losrijden als in de proef er fijn aan. Er waren nog wel wat verbeterpunten, zo hadden ze in beide series een kleine storing en wat impulsverlies bij de eerste pirouette. Toch zeer tevreden met 66.45% en een tweede plaats. Dit belooft veel goeds voor de toekomst.

De proefgerichte clinic was een mooi evenement.

Op vrijdag 27 maart hebben we een proefgerichte clinic georganiseerd voor HTC leden en leerlingen van Linda. De weersomstandigheden waren helaas zo slecht dat we genoodzaakt waren dit evenement te verplaatsen naar een locatie waar er twee binnenrijhallen voorhanden waren. Gelukkig hebben de Oosterhoffruiters ons uit de brand geholpen. Met deze mooie locatie hebben we een zeer fijne proefgerichte clinic kunnen geven. Dhr Bonhof verzorde het jurycommentaar en Linda hield de combinaties in de gaten op het voorterrein. Saskia Morsink heeft nog een kleine lezing gehouden over hoe je als wedstrijd ruiter je zenuwen de baas kunt blijven. Ook had zij zeer mooie artikelen in haar shop uitgestald van Eponia. Al met al een geslaagde dag.

Linda wordt het komende jaar gesponsord door Eponia Equestrian Sport - Nederland (eponia.nl).

Linda past bij ons merk', zegt Saskia Morsink van Eponia.nl. 'De manier waarop Linda werkt en wat wij als merk voor ogen hebben, is ook onze manier. Het streven naar iets unieks, iets anders neerzetten dan wat iedereen al heeft, kwaliteit neerzetten. Als relatieve nieuwkomer in de markt willen we graag met ons internationale team een zo mooi mogelijk resultaat neerzetten en Linda is daarin voor ons een goede ambassadeur voor onze producten en website.
Linda Verwaal Dressage zal het komende jaar ondersteund worden met de artikelen uit de Eponia collectie, van rijbroek tot verzorgingsartikelen en dekens. Ook zullen er gezamenlijke activiteiten het komende jaar ontwikkeld worden.

Linda Verwaal: "de besprekingen zijn makkelijk en positief verlopen. Samen hebben we een gemeenschappelijk toekomstdoel voor ogen.Iets moois neerzetten en elkaar versterken. "
Saskia Morsink: “Eponia.nl zal het komende half jaar volledig onder handen worden genomen en zich volledig richten op Eponia Equestrian Sport artikelen. Alle overige merken zoals deze nu nog te vinden zijn op de site, zoals La Valencio, Busse, Montar, Derby, Horka etc. zullen binnenkort te vinden zijn op de website smhruitersport.nl.” Naar verwachting worden deze werkzaamheden begin mei worden afgerond.

Linda blikt tevreden terug op het NK

Linda is met Rocky LVD (v Rockforever) vorige week uitgekomen op het NK ZZ-L

Rocky gaf Linda een goed gevoel in de eerste proef en bracht haar dan ook naar een keurige 3e plaats binnen een sterk startveld waarbinnen veel favorieten streden voor de Nederlandse titel.

's Avonds mochten Linda en Rocky hun kur laten zien aan de jury. Helaas was Rocky wat leeg na de hele dag. Uiteindelijk hebben zij een nette 5e plaats behaald.

Aankomende periode zijn alle pijlen gericht op het perfectioneren van de lichte tour proeven om hopelijk ook in de lichte tour mooie momenten te kunnen gaan beleven!

Hangover aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek

Gisteren hebben wij onze zwarte hengst Hangover aangeleverd bij de stallen van het KWPN.

Nadat hij hoge ogen scoorde tijdens de hengstenkeuring in Den Bosch mag hij nu laten zien wat hij waard is tijdens het 70 dagen verrichtingsonderzoek.

Hangover is door onszelf gefokt. Hij is een nakomeling van Bretton Woods, uit een Negro Moeder.

De zwarte mannen hebben hun beste been voor gezet in Duitsland

Afgelopen weekend heeft Linda deelgenomen aan een prachtige en professioneel georganiseerd concours in Duitsland samen met haar paarden Rocky LVD en Schatzmann.

Rocky debuteerde dit concours in de lichte tour, waar hij mooie percentage op zijn naam wist te zetten in de PSG en INTER I. Rocky liet zich fijn rijden, met hier en daar een foutje. Mooie complimenten ontvangen en duidelijke punten waar aan gewerkt gaat worden. Daarnaast is Schatzmann gestart in de INTER II en Grand Prix. Schatzmann liet fijne stukken zien, maar ook in zijn proeven zit uiteraard nog genoeg ruimte voor verbetering. Linda werkt momenteel hard door met de zwarte mannen om uiteindelijk een "strakke" proef te kunnen gaan realiseren.

Fijn debuut Schatzmann in Inter II

Linda en Schatmann zijn rescent voor het eerst gestart in de Inter II in Ankum. Linda wist met haar zwarte hengst v. Sandro Hit een respectabele 65,44% te scoren. Buiten een aantal foutjes om kijkt Linda terug op een wedstrijd waar ze zeer tevreden over is en waarbinnen zeer zeker nog veel ruimte zit voor verbetering.

Hangover v. Bretton Woods is door naar het verrichtingsonderzoek

Vorige week vrijdag zijn wij met onze tweeenhalf jarige Hangover v. Bretton Woods afgereisd naar de tweede bezichtiging van de Hengstenkeuring te Den Bosch. Hangover werd door de jury goed beoordeeld en later deze dag mochten wij hem aanbieden voor de derde bezichtiging. Uiteindelijk resulteerde deze derde bezichtiging dat Hangover door mag voor het verrichtingsonderzoek.

Hangover door naar de 2e bezichtiging in Den Bosch

Wij zijn met onze tweëen-half jarige hengst Hangover (v. Bretton Woods) naar de 1e bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring geweest.

Hangover is een nakomeling van onze eigen fokmerrie Zurona. Zurona is een Elite merrie van de populaire pref. hengst Negro.

Hangover is een nakomeling van de zeer goed, onder Matthias Rath presterende hengst Bretton Woods. Hangover mag in februari door naar de 2e bezichtiging in Den Bosch.

Rocky LVD wint Twente Cup

Afgelopen maand november stond voor Rocky LVD in het teken van de Twente Cup in het ZZ licht. Deze Cup bestaat uit 3 selectie wedstrijden en een finale. Tijdens de eerste selectie wedstrijd wat tevens zijn eerste ZZ licht was werd hij 3e. De wedstrijden daarna in Denekamp en Rijssen won hij. Uiteindelijk werden we eerste in de klasse ZZ licht en mochten we de finale rijden. Deze finale is tegen alle winnaars en tweede plaatsen van de B tot en met het ZZ licht. Rocky LVD liet zich van zijn beste kant zien en we wonnen de Twente Cup.

Linda toont ware klasse tijdens haar optredens bij het Gouden IJzer in Luttenberg

Linda heeft deelgenomen met Rocky LVD aan de ZZ-Licht Kür. Haar vernieuwde Kür met de Rock Forever afstammeling was waar een succes, Rocky en Linda wisten hun overwinningen te prolongeren in het ZZ-licht.

Na de kur moest Linda snel op haar paard Schatzmann waarmee ze was uitgenodigd om het showelement neer te verzorgen. Linda wist samen met haar pupillen Maybrett Schreur en Savannah Brandes, een mooie show neer te zetten waar heel mooi de verschillen in opleiden en ontwikkeling aan het publiek getoond konden worden.

Een groot aantal leerlingen van Linda wisten mooie prestaties neer te zetten tijdens het Gouden IJzer. Aan iedereen dus ook de hartelijke felicitaties!

Overall kunnen we stellen dat het een zeer geslaagd evenement was in Luttenberg!

Het volgende optreden van Linda met Rocky zal zijn tijdens de Twentecup volgende week in Denekamp.

Linda en Schatzman hopen de show te gaan stelen tijdens het showelement bij het Gouden IJzer.

Afgelopen dinsdag is de strijd om het Gouden iIjzer in Luttenberg begonnen, komend weekend zullen de hogere klasses hun kunsten tonen.

Linda zal haar Kür met Rocky rijden in het ZZL. Daarnaast is Linda benaderd om het evenement af te sluiten met een mooie Kür met haar zwarte hengst Schatzmann. Linda en  ‘Schatz’  zetten momenteel de laatste puntjes op de i voor de Grand Prix en zullen hun uiterste best doen om een show neer te zetten van hoogstaand niveau. Ook zullen er enkele pupillen van Linda meerijden in de showrubriek.

Deze week starten er meerdere leerlingen en pupillen van Linda tijdens het Gouden IJzer. Wij wensen iedereen ontzettend veel succes tijdens de greep naar het Gouden IJzer in Luttenberg.

Het evenement vindt plaats op de de manege aan de Looweg in Luttenberg. Aanvang rond de klok van zeven met aansluitend de finale en de show met Schatzmann.

Rocky LVD onverslaanbaar tijdens Zilveren ster in Haaksbergen

Na de Hippiade had Linda samen met Rocky nog een doelstelling voordat ze de overstap met hem maakt naar het ZZ-Licht. Ze wilde erg graag de Zilveren ster op haar naam zetten.

Vrijdag en zaterdag heeft Linda de selectie gereden voor de Kür. Ze wist op vrijdag en zaterdag alle Z2 proeven met ruime afstand van de nummer twee te winnen waardoor deelname aan de kür op zondag een feit was. Linda wist met 76,48% de kür ruimschoots op haar naam te zetten. Daarnaast heeft het publiek unaniem besloten Linda en Rocky LVD de publieksprijs toe te kennen.

Lovende kritieken ontving de combinatie. Linda heeft met Rocky LVD een hoogstaande kür met hoge moeilijkheidsgraad. De lijnen heeft zij zelf bedacht en de muziek is in nauwe samenwerking door Anne Boogman in elkaar gezet.

"Een mooiere Z2 afsluiter hadden Rocky en ik ons niet kunnen wensen", aldus Linda.

Aankomende weken zal er worden gewerkt aan de overstap naar het ZZ-licht. Linda wil zich gaan richten op de Twente Cup Dressuur en de kür tijdens het Gouden IJzer in Luttenberg.

Daarnaast is Linda begonnen in het Z1 met haar nieuwe troef Babouche LVD. Deze schimmelmerrie zal aankomende tijd haar eerste kilometers gaan maken in de wedstrijdring.

Linda Verwaal en Rocky LVD Brons op de Nederlandse Kampioenschappen Z2 dressuur

Vrijdag 5 september was het zover, De start van de Nederlandse Kampioenschappen of ook wel Hippiade.

Linda en Rocky LVD gingen strijden om het kampioenschap Z2 dressuur. Ze hebben het in deze klasse de laatste tijd al erg goed gedaan, dus vol verwachting op naar Ermelo.

Het eerste onderdeel van het Z2 werd op vrijdag ochtend verreden. Deze selectie bestond uit zo’n 50 ruiters uit heel Nederland die in hun provincie bij de top 3 behoren. De 50 ruiters werden onder verdeeld in 2 groepen. Linda en Rocky zette in de ochtend een mooie proef neer wat resulteerde in een 2eplaats. Uit die twee groepen mochten de beste 8 (in totaal 16) overrijden in de middag.

Ook daar lieten Linda en Rocky zich weer van hun beste kant zien en dit resulteerde weer in een prachtige 2eplek.

Op de zaterdag werd de finale proef gereden. Dit was het onderdeel Kür op muziek. Linda en Rocky hebben daar ervaring mee en gingen vol hoop richting Ermelo.

In de Kür werd Rocky een beetje heet van alle toeschouwers waardoor Linda iets behouden reed en ze een paar foutjes had. Het was een zeer spannende strijd omdat de top drie niet geheel foutloos was.

Linda zegt, “ Ik was al super blij met een podium plek, maar wist dat er een kleine kans was op goud. Dan rijd je niet de beste Kür en word het nog heel spannend” Op een paar tienden schoof de combinatie naar de derde plek.

Linda, “natuurlijk was ik eerst een beetje teleurgesteld, als sporter ga je om te winnen, maar nu ben ik heel blij, zeker als je kijkt wat ik met Rocky de laatste tijd gepresteerd heb. Daarnaast is hij nog maar 7 jaar en wordt iedere maand sterker. Ik zie de toekomst met plezier tegemoet”.

Linda klaar voor de Hippiade

Aankomende vrijdag zal Linda na haar mooie overwinning in Bathmen met Rocky LVD aan de start verschijnen van de Hippiade in Ermelo.

De tussenliggende weken heeft Linda de puntjes op de i gezet met haar zwarte hengst. In tussen tijd werd er een oefenconcours gereden in Almelo, waar ze met goed resultaat vandaan wist te komen.

Aanstaande vrijdag zal een echte krachtmeting worden. In de Z2 komen veel prominente goed opgeleide amazones en ruiters aan de start. Hier hoop ik het verschil te kunnen gaan maken met Rocky LVD. Mogelijk zal het hierin om de details gaan. Linda heeft alle vertrouwen in haar hengst. “Rocky is een fijn te rijden paard die ik nu richting het eind van zijn Z2 carrière rijd, het zou een mooie afsluiter zijn van het Z2 voor Rocky om kans te maken op de nationale titel, hier gaan we dan ook voor de volle 100% voor!” Aldus Linda.

De Hippiade zal verreden worden op 5 en 6 september 2014 bij het KNHS Centrum te Ermelo, gelegen aan De Beek 125. Op vrijdag zal Linda in de tweede groep haar eerste proef rijden rond de klok van 12 uur. Op de vrijdag gaat 33% van de combinaties door naar de tweede dag, zaterdag, hiervan zullen er uiteindelijk 8 doorgaan naar de finale Kür. Deze drie onderdelen zullen de nationaal kampioen gaan bepalen.

Ook staan er leerlingen van Linda aan de start op de Hippiade in Ermelo. Mariska Meenhuis rijd met haar Solitair nakomeling Bentley in de eerste groep van het Z2 en Susan Stegehuis zal met haar Dorano’s Sir Johnson aan de start verschijnen in het Z1. Ook Ashley Langevoort zal een greep proberen te doen naar de Nationale titel in het L2. Wij wensen iedereen dus ook heel veel succes!

 

Goed weekend in Almelo voor Linda en haar hengsten.

Afgelopen weekend werd de subtop verreden op het Twents Hippisch Centrum in Almelo. Ook werden er deze dag de reguliere klasses vanaf het Z1 verreden.

Linda wist met Rocky LVD twee fijne proeven te rijden in het Z2. Deze wist ze met een respectabel puntenaantal beiden te winnen. Ook kwam zij deze zondag aan de start met haar hengst Schatzmann, die momenteel word voobereid voor een overstap naar de Zware Tour. Linda wist met Schatzmann een mooie tweede plaats te behalen in de Prix st. George achter Kirsten Beckers. De lichte tour bestond uit vele interessante namen waardoor we kunnen spreken van een mooie krachtmeting voor Linda.

Ook de leerlingen van Linda kwamen succesvol aan de start in de Lichte Tour. Marloes Bont en Inge Meijer wisten beiden een fijne proef te rijden met een goed percentage. Ook Mariska Meenhuis wist met twee troeven mooie prestaties neer te zetten in het ZZ-Zwaar. Kantoormedewerker bij Linda Verwaal Dressage Marieke Spoelstra wist in de reguliere klasses de Z1 op haar naam te schrijven met haar paard West Side Story, waarmee zij eveneens traint bij Linda.

Rocky LVD Overijssels Kampioen Z2

Afgelopen weekeinde 15 augustus was het dan zover. Rocky LVD en Linda maakten zich klaar voor de regio kampioenschappen te Bathmen. Linda had al goede herrinneringen aan Bathmen omdat ze daar deze winter met Boeve's K3 Noir nog de Mondial Foods Cup gewonnen had. Rocky LVD stond er goed aan en op de eerste dag stond de combinatie wel 5% boven de nummer twee op de eerste plaats. De zaterdag stond in teken van de laatste selectie proef voor de kür. Ook deze proef wist de combinatie te winnen, met wel wat minder afstand op de nummer twee dus het werd nog spannend in de kür. Rocky stond er fijn aan in de kür al kwam hij in de galop soms iets achter de teugel wat voor een paar foutjes zorgde. Toch was het genoeg voor de overwinning. De huldiging was op het springterrein en Rocky LVD vond de aandacht weer fantastisch.

Ook hebben een aantal leerlingen van Linda buitengewoon gepresteerd. Zo werden Susan Stegehuis met Dorsano’s Sir Johnson in het Z1 en Mellany van den Vorstenbosch met Estoril in de klasse L2 Overijssels kampioen. Ashly Langevoort reserve Kampioen in het L2 en Mariska Meenhuis reserve kampioen in het Z2. Van harte aan iedereen die het zo goed gedaan heeft!

Met open vizier naar de Overijssels Kampioenschappen.

Aankomend weekend zal Linda aan de start komen op de Overijssels Kampioenschappen met Rocky LVD. Rocky zit goed in de voorbereidingen, een aantal kleine concoursen zijn gestart om weer het ritme op te kunnen pakken. Beide concoursen zijn gewonnen met mooie percentages.

Linda traint ook hard bij Edward Gal om ervoor te kunnen zorgen dat alle benodigheden aanwezig zijn om een plaatsing te kunnen bemachtigen voor de Hippiade. De trainingen lopen gesmeerd en de verwachten bij Linda Verwaal Dressage zijn dus hoog voor de aankomende Galoppade.

Veel van Linda haar leerlingen zullen tijdens de Gallopade 2014 aan de start verschijnen. Hierbij wenst het team Linda Verwaal Dressage iedereen heel veel succes!

De Gallopade 2014 start vrijdag 15 augustus en 16 augustus in Bathmen bij Manege ’t Ruiterkamp aan de Koekendijk. Het 3e onderdeel, het publieksonderdeel, oftewel de Kur zal op de zaterdag verreden worden.

Geslaagde Kür voor Linda en Schatz op het CSI in Geesteren.

Afgelopen juni stond het CSI in Geesteren op de planning voor topsportend Nederland. Dit jaar werd ook de Subtop Dressuur en de jonge paarden rubrieken aan het programma van het CSI Twente toegevoegd.

 

De aftrap van de dressuur was op de woensdagavond tijdens de Ladies Night, hier werd Linda met nog enkele top dressuur amazones uitgenodigd om een kür van niveau neer te zetten.

 

Linda die momenteel hard aan de weg aan het timmeren is met haar hengst Schatzmann voor de overstap richting de Zware Tour reed een vloeiende, fijne kür op intermediaire I niveau. Schatz word steeds fijner te rijden en te bewerken tijdens de proef wat een steeds fijner en constanter beeld weergeeft. Linda staat bekend om haar stijlvolle kuren met bijzondere choreografieën. Linda werkt voor de samenstelling van haar muziek voor haar kuren samen met Anne Boogman.

 

Daarnaast heeft Linda samen met haar Taiwanese klanten genoten van het springprogramma, op de zondag. Mooie springsport werd er gezien, waar de buitenlandse klanten ook zeer enthousiast van werden. Spanning was er uiteraard bij de ontknoping van de Grote Prijs van Twente.

HTC Selectiedagen Dressuur voor Oost Nederland.

Iedereen heeft in een bepaalde mate talent en aanleg voor de dressuursport. Iedereen beweegt op zijn eigen niveau binnen het grote kader wat dressuursport heet. 

Juist voor degenen die van mening zijn dat ze net dat beetje meer ruitergevoel hebben is het HTC in het leven geroepen.

Het HTC staat voor het Hippisch Talent Centrum en hoopt voor getalenteerde jonge ruiters en amazones de springplank te zijn naar een toekomst in de hogere sport. En uiteraard richting het uiteindelijke doel, een bijdrage leveren aan de Nederlandse Topsport! Doormiddel van goede specialistische en wedstrijdgerichte lessen in de gereden discipline worden de ruiters en amazones van 10 tot 21 jaar klaargestoomd voor het hogere werk.

Ook bij Linda Verwaal Dressage staat er weer een selectie voor de deur. In september zal er bij Linda Verwaal Dressage in Enter een selectiedag plaatsvinden. Voor 15 euro neem je deel aan deze selectie. Tenzij je op een concours een Wild Card hebt gewonnen uiteraard. Op deze dag wordt je beoordeeld door de ogen van Linda en een andere top dressuurruiter of amazone, Linda is zelf een begrip in de Nederlandse dressuursport en blinkt uit in haar eigen, coachende wijze van lesgeven. Linda heeft na haar opleidingen, zeker meer dan tien paarden succesvol de Licht Tour gereden, maar ook heeft ze twee paarden opgeleid naar het Grand Prix niveau. Momenteel timmert zij hard aan de weg met haar zwarte hengst Schatzmann, om tevens het Grand Prix doel te evenaren.

Zoals je kunt lezen, kun je van Linda veel leren, en is het HTC de ultieme springplank om net dat ene beetje meer uit jezelf en uit jou paardensport te gaan halen. Schrijf je dus vooral in!

Het HTC bied jou wanneer je geselecteerd wordt de mogelijkheid om gereduceerd 15 keer te lessen bij Linda Verwaal! Daarnaast zijn er 2 theorielessen, 2 extra leuke activiteiten; vorig  jaar zijn we naar Warendorf geweest, de paardenschool in Duitsland en is er een geweldige open dag geweest, dit jaar hebben we een prachtige open dag gehouden. Ook heb je 2 keer een regionaal ijkmoment en 2 keer een nationaal ijkmoment, om te meten waar je op dat moment staat. Tevens word je bijgespijkerd en bijgepraat op het HTC Blackboard voor Oost Nederland; Dressuur en is er een Facebook pagina waar de laatste nieuwtjes uiteraard met naam en toenaam op worden vermeld. Dus dit is ook erg goed voor je eerste stappen richting het jezelf leren promoten in de sportwereld.

Kortom, heb jij talent, en wil jij dat beetje meer bereiken? Maar ben je bovenal leergierig en gemotiveerd? Geef je dan op voor de HTC selectie dag op … September bij Linda Verwaal Dressage in Enter.

Houd de site www.lindaverwaaldressage.nl in de gaten om op de hoogte te komen van de datum en de inschrijf procedure.

Weer een Titel erbij voor Rocky, de winnaar van de grote prijs van Almelo.

In de week van 16 tot 22 Juni zijn de Almelose ruiterdagen voor de paarden verreden.
Linda reed met haar hengst Rocky LVD mee voor de grote prijs van Almelo.
Om zich te selecteren voor de finale reed Linda 4 proeven die zij allen op haar naam wist te zetten. Met 233, 228, 235 en 228 punten wist ze haar concurentie ver achter zich te laten.
Op zondag werd de finale verreden. Ook daar wist de combinatie weer te domineren.
Met een gemiddeld aantal punten van 240,5 wonnen ze de grote bokaal van Almelo. Op een tweede plaats eindigde Janneke Punte met 229 punten en op een derde plaats een leerlinge van Linda, Inge Meijer met een gemiddelde van 221,5 punten.
De drie winnaressen mochten op het hoofd terrein hun mooie prijzen in ontvangst nemen, waaronder voor Linda een prachtig zadel van Sommer, een mooie sjerp en ere deken en daarnaast nog een mooi geld bedrag. De tweede prijs bestond uit een hoofdstel van Sommer en de derde prijs een canvas tas body + Equilin Recover. Nadat de prijzen in ontvangst genomen waren reden ze een knallende ere ronde waarin Rocky LVD liet zien dat ook een dressuurpaard zich wel raad wist in de grote spring piste. Dit was de laatste wedstrijd na een zege regen van de afgelopen maanden voor Rocky LVD en Linda. Nu mag Rocky LVD genieten van zijn wel verdiende vakantie.

Rocky LVD blijft winnen.

De Almelose ruitedrdagen zijn inmiddels weer op volle gang en voor Rocky LVD en Linda zitten de gewone proeven er weer op. Net als maandag behaalde de combinatie donderdag weer een mooie score van 235 en 228 en twee eerste plaatsen. Zondag worden de finales gereden en zijn Linda en Rocky waarschijnlijk weer van de partij.

Niet alleen Linda en Rocky hebben haar beste beentje voorgezet, ook haar leerlingen waren zeer goed aan het rijden, wij feliciteren iedereen met hun behaalde resultaten!

Rocky LVD een echte winnaar

Maandag was het de start van de Almelose ruiterdagen voor de paarden. Ieder jaar komen uit het hele land paardensporters naar almelo om een hele week concours te kunnen rijden zowel springen als dressuur. Rocky LVD liep hier twee Z2 proeven. Hij stond er fijn aan en liet twee nette proeven zien. Dit resulteerde in 228 en 233 punten wat voor een duidelijke overwinning zorgde.

Op donderdag zal Rocky LVD weer aan start verschijnen.

Schatzmann wint Prix St Georges Haaksbergen

Pers bericht De hoefslag; Op de subtop wedstrijd in Haaksbergen vielen de hoogste scores vandaag in de Prix St.George. Linda Verwaal reed daarin Schatzmann (v. Sandro Hit) naar 68,49%. De Intermediair I werd een prooi voor Carolien Reverdink met Walk of Fame CHWR (v. Jazz) met 65,86%.

Met de voor het Westfaler stamboek gekeurde hengst Schatzmann reed Linda Verwaal naar een mooi resultaat in de Prix St.George. De 10-jarige beauty stond er goed aan: ‘Met losrijden liep Schatzmann al fijn en in de proef kon ik dat gevoel vasthouden. Hij heeft een grote draf, veel zelfhouding en geeft een heel gelijkmatig beeld. Ik kon er vandaag heel beheerst aan rijden.’ De Grand Prix amzone, die een dressuurstal in Enter heeft, kocht Schatzmann als 3,5 jarige op een eliteveiling in Duitsland. ‘Ik vond het een leuk paard en hij leek talent te hebben. Ik heb het altijd heel rustig aan gedaan met hem, hij is namelijk best groot. In Duitsland deed ik met hem mee aan de proeven voor jonge dressuurpaarden, omdat we die in Nederland toen nog niet hadden. Nadat we kampioen van Oveijssel werden in het Z2 werden we ZZ-Licht reservekampioen en daarna hebben we meteen de doorstart gemaakt naar de Lichte Tour. Hij is nu toe aan de Zware Tour. Twee weken geleden startte ik hem in Kappellen en daar ging het niet goed omdat hij dacht dat hij al wissels om de pas moest springen. Hij stond er gewoon te scherp aan en raakte in de war. Thuis heb ik daarom voordat ik naar Haaksbergen ging weer even rustig aan gedaan en nu snapt hij het allemaal weer.’ Linda noemt Schatzmann een schat van een paard. ‘Hij is echt een hele lieve hengst. Wel een beetje een arrogant mannetje af en toe, maar toch heel braaf. We kennen elkaar natuurlijk wel na al die jaren.’ Het was prachtig rijden vandaag in Haaksbergen, aldus Verwaal. Niet alleen omdat de bodem er geweldig bij lag, maar vanwege de hele entourage. ‘Het is er lekker ruim en rustig en heeft een bepaalde allure. En de organisatie is gewoon top, dat mag ook wel eens gezegd worden!’ Morgen komt Verwaal nog in actie in het Z2 met haar jonge hengst Rocky LVD (v. Rockwell).

Open dag HTC / Linda Verwaal zeer geslaagd

Maandag 9 juni was het zover, Linda Verwaal dressage opende haar deuren.

Het programme ging van start net na twaalf uur met een voortelling en korte openbare les van alle HTC talentjes van HTC regio Oost dressuur. Alle deelnemers lieten zich super zien, ze hadden hun paarden/ pony's netjes aan het lopen en hadden allemaal een nieuw HTC poloshirt gekregen wat een zeer mooi uniform beeld gaf.

Na deze mooie voorstelling gaf Stephanie Groet een leuke clinic met de Flex Chair. Zij werd daarin geassisteerd met de leerlingen van linda, Kim Koop en Natasja Damhuis. Via deze dames met hun paarden liet Stephanie zien wat de gewichtsverdeling voor invloed heeft op het paard en ruiter. Tijdens de rest van de middag heeft Stephanie mensen de mogelijkheid gegeven op de flexchair te gaan zitten en ervaren wat dit met je lichaam doet.

Daarna reed Linda haar mooie grote Lichte Tour paard Schatzmann een show. hierbij werd uitleg gegeven over de onderdelen wat eerder besproken was bij de talenten en in een verder stadium getoond. Helaas werd deze show iets ingekort vanwege een grote regenbui. Gelukkig duurde die niet langer dan een dik kwartier en in die tussentijd hebben de twee jongste van het HTC team, wel te weten Carlijn en Isabelle, hun kür op muziek laten zien in de binnenbak op hun mooie c- pony's. Dit was een lust voor het oog.

Toen de regen weer weg trok was het de beurt aan onze medewerker Carmen die haar hengst onder het zadel liet zien. Daarnazadelde zij haar paard af en liet hem in de arena achter voor de clinic van Dierenkliniek Enterbrook.

Leontien Zanderink gaf een duidelijke uitleg over hoe je een paard voor aankoop zelf al kunt bekijken. Alle simpele aspecten zijn aangetipt en het was voor velen een zeer leerzame clinic.

Na deze clinic waren we toe aan de Küren op muziek. De aftrap was voor Frank Hosmar die met zijn ruin Alphaville een mooie ZZ licht kür neerzette, na Frank kwam onze hulp op kantoor Marieke Spoelstra aan de beurt met haar hier gekochte merrie Westsidestory. Hierna kwam leerlinge van Linda Ashly Langevoort aan start met haar mooie vosmerrie Dontruschels. Haar paard raakte iets gespannen van de muziek en al de mensen maar Ashley wist zich toch nog goed te redden. Daarna was het de beurt aan Mariska Meen huis die een zeer mooie kür op ZZ licht niveau liet zien met Amon en als laatste kwam Linda Verwaal aan de start met haar mooie hengst Rocky en de winnende kür van Outdoor Gelderland

Na afloop was er tijd voor een hapje en een drankje en natuurlijk een kijkje in de leuke stands.

Wij willen nogmaals iedereen bedanken die heeft meegeholpen om van deze dag zo'n mooi succes te maken!

Outdoor Gelderland een daverend succes voor Rocky LVD en Linda

Zaterdag 7 juni was het dan zover, Linda mocht samen met haar hengst Rocky LVD op het mooie terrein van Papendal te Arnhem in de piste verschijnen voor de finale Kür op muziek klasse Z2.

Het was erg warm en linda besloot tijdens het losrijden niet al teveel van Rocky te vragen. Dat was te merken in de ring, zonder enige fout reden ze samen een prachtige kur op muziek.

De score loog er dus ook niet om met 73.583%, maar liefst meer dan 5% los van de nummer twee, mocht Linda zich de winnares van de Outdoor Gelderland prijs noemen. De prijs die Linda met haar paard Rocky LVD in ontvangst mocht nemen was niets minder dan een zadel van Equipe. Dit is een Italiaans zadel merk wat in de springsport zijn sporen al nalaat en in de dressuur in opkomst is. Pia Alaviitala reikte het zaldel uit en daarna volgde er een prachtige ereronde waarin Rocky LVD zich op z'n best liet zien.

Zie hier de link naar de ereronde

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=wApiuyGfqGg

Linda geselecteerd voor Outdoor Gelderland met Rocky LVD

Nadat Linda afgelopen zaterdagavond terug kwam uit Belgie van haar fijn concours met Schatzmann, is zij de volgende dag afgereisd naar Kootwijk met Rocky LVD om  de selectie wedstrijd Z2 voor de finale Kur op het Papendal aankomende 7 juni.

Linda wist met Rocky een mooie eerste en tweede plaats te behalen in de Z2. In de eerste proef wist zij een nette constante proef neer te zetten en geweldige eerste plaats te rijden met 233 punten. Hiermee wist zij zichzelf te verzekeren van een startplek op het hoofdterrein van Outdoor Gelderland in de kur. In de tweede proef heeft ze op scherp gereden waardoor er een fout in de wissels schoot. Toch wist zij een respectabele 228  punten te rijden.

Hiermee heeft Rocky nogmaals zijn talent laten zien. Sinds zijn korte onderbreking in de wedstrijden heeft hij respectievelijk van de tien proeven er acht weten te winnen, met torenhoge punten.

Doordat de finale van Outdoor Gelderland verreden word op 7 juni zal de Open Dag LVD/HTC verplaatst gaan worden naar tweede pinksterdag op maandag 9 juni. De tijd 12 uur blijft uiteraard staan, en het programma blijft onveranderd.

Mooi Concours voor Linda en Schatzmann in Belgie.

Linda is afgelopen week met Schatzmann afgereisd naar het Belgische Kapellen om daar internationaal in de Prix St Georg en Intermediaire I aan de start te komen.

“Schatz” stond fijn aan de hulpen en liet zich fijn rijden. Doordat we bezig zijn met het toewerken en trainen richting de Grand Prix slopen er wat fouten in de proef. Dit berust op enkel miscommunicaties, maar die ervaren we als positief, het betekend toch dat de focus als combinatie zichzelf aan het verleggen is.

Linda wist in Kapellen op de donderdag in de Prix St George 65,50% te rijden en een 11e plaats te bezetten. De Prix St George is gewonnen door Matthias Rath met Bretton Woods. Op de zaterdag wist Linda voor haarzelf een fijne proef te rijden in de Intermediaire I. In deze proef slopen de foutjes op basis van miscommunicaties, hij  verwarde onder andere de tweeërs met om de “om-de-passers” echter stond Schatzmann er fijn aan en wisten ze toch bijna 65% te rijden.

Momenteel word de kalender bekeken om voor de “grote overstap” nog meerdere internationale concoursen te gaan rijden.

 

 

Linda weer sterk (vertegenwoordigd) tijdens de Dressuurchallenge in Wierden.

Afgelopen donderdag was de aftrap van de Dressuurchallenge Wierden . Uiteraard is Linda hier gestart met Rocky LVD. Wierden is immers haast ‘thuis’. Linda wist op de donderdag in de regen beide proeven op haar naam te zetten met respectievelijk 238 en 242 punten. Waarbij rustig vermeld mag worden dat ze met name in de tweede proef hiermee een gat wist te slaan op de nummer twee van maar liefst 25 punten. In de eerste proef werd de tweede plaats bekleed door leerlinge Mariska Meenhuis met haar Solitair ruin Bentley, die deze wedstrijd terug was van weggeweest.

 

Linda had hoe verbazingwekkend dan ook in de beide proeven het gevoel dat Rocky zich niet helemaal gaf, en ging met een aantal kritische kanttekeningen voor haarzelf huiswaarts.

 

De donderdag werd Linda Verwaal Dressage tevens vertegenwoordigd door een aantal leerlingen van Linda, Mariska Meenhuis reed met Bentley zoals voorgaand vermeld een fijne wedstrijd in het Z2 ook haar Amon reed verdienstelijk mee in de ZZ Licht wat heeft geresulteerd in 215 en 219 punten. Ook Samantha van der Lof liet zich zien en ging huiswaarts met 205 en 208 punten met haar paard Don Fernando. Ondanks de zware regenval wist iedereen zich toch te “harden” en mooie scores neer te zetten! Marloes Bont kwam aan de start met haar Sir Donnerhall zoon, helaas verliepen de proeven voor Marloes niet heel fijn, maar kunnen wij wel vermelden dat zij zaterdag met ijzeren hand wist terug te slaan!

 

De zaterdag was qua weer een absoluut drama, het terrein was omgetoverd in een groot modderfestijn, de ringen waren vol water en de baan ‘zoog’ enorm. Desalniettemin wist Linda wederom beide proeven in de Z2 op haar naam te zetten met respectievelijk 226 en 225 punten.

 

Wederom waren er weer leerlingen van Linda die een mooie prestatie wisten neer te zetten in het modderige Wierden, zo wist Ashley Langevoort in de ZZ-licht tweede en vierde te worden, kort achter haar leermeester, aangezien de Z2 en ZZ-licht in handicap werden verreden. Marloes Bont wist terug te slaan met een vijfde plaats in deze rubriek. Ook HTC’er Britt Bente wist in de L2 drie keurige winstpunten mee naar huis te nemen.

 

De vrijdag stond in het teken van Mariska Meenhuis, zij wist met haar jonge Spielberg afstammeling twee eerste plaatsen te behalen in de L2. Ook Marjolein Rattink en Marloes Bont, bekleedde in deze rubriek de kopposities met een tweede en een derde plek.

 

De pupillen van Linda waren succesvol, zo wist Lisanne Tuinstra met haar Diana een vierde en een zesde plaats te behalen, en gaat hiermee als een ‘speer’ in haar klasse. Kirsten Nieuwenhuis, tevens talent bij het HTC wist met haar merrie in de L2 een derde en een tweede plek te behalen, ondanks het noodweer in Wierden. Ook in de M2 was er een pupil van Linda bij, Marieke Spoelstra wist in het forse deelnemersveld een gedeelde zesde en zevende positie te behalen. Zij vormt met haar merrie pas sinds twee maand een combinatie en wist haar punten binnen te halen voor het Z1. Echter maken ze voorlopig de overstap nog niet omdat dit gewoonweg te vroeg is.

 

Alle lesklanten, leerlingen en prijswinnaars een pluim voor het doorzettingsvermogen, we kunnen niet zeggen dat bij Linda Verwaal Dressage enkel mooiweer-ruiters rijden! Chapeau! en een felicitatie is absoluut voor jullie op zijn plek! Ga zo door met zijn allen!

 

Geslaagd concours weekend voor Linda en leerlingen.

Afgelopen weekend is Linda gestart in Nieuwleusen met Rocky LVD. De eerste proef liep Linda met 236 punten naar een prachtige zege in het Z2 met hele fijne commentaren van jurylid Willemien Blanken. Linda werd gevolgd door een tweede plaats voor  Judith Pietersen met 224 punten.

De tweede proef was direct na de eerste proef waardoor Rocky iets flair verloor, desalniettemin wist Linda met hem een mooie tweede plaats te behalen met niet een niet al te gering puntenaantal van 230. Zeer kort achter Nicky Snijder.

Het concours in Nieuwleusen was een compact concours, waarbij echt het gezegde van toepassing zou zijn “klein maar fijn”

Dit weekend waren ook de leerlingen van Linda succesvol in de dressuurring. Carmen Czarkowski, vaste stalmedewerker van Linda, wist met haar 4 jarige hengst een mooie klassering te behalen in de B dressuur met een met een mooie zege met 205 punten en een fijne tweede plaats met 193 punten. Carmen is momenteel aan het werken met haar paard richting de L1 naast dat ze erg druk is met het rijden van jonge paarden voor Linda. Lisanne Tuinstra wist met haar paard Diana een mooie top 3 klassering te behalen met 200 punten in het middagprogramma van de B dressuur. Ook Marieke Spoelstra, deeltijd kantoormedewerker, kwam aan de start op het concours in Raalte, waar ze met haar paard West Side Story twee fijne M2  proeven wist te rijden en uiteindelijk de overwinning opeiste  met 188 en een overtuigende 192 punten in het eindklassement.

Daarnaast hebben wij op uitslagen lijsten gezien dat lesklantjes Mariska Meenhuis met haar paard Sandro Star een nette derde plaats heeft weten te bemachtigen in de ZZ Zwaar en dat Marloes Bont een respectabele 5e plaats heeft weten te behalen in Nieuwleusen in de ZZ Zwaar. Ook Thessa Bresser is aan de start gekomen in Nieuwleusen met haar paard Usher, helaas had Thessa op haar eerste outdoor concours wat last van spanning waardoor ze punten heeft moeten inleveren.

Dames! allemaal gefeliciteerd!

Linda Verwaal pakt twee maal winst in het Z2 tijdens Hippisch Geesteren

Afgelopen vrijdagavond werd de Z2 gereden tijdens het mooi georganiseerde concours bij L.R. Sint Joris op Erve Maathuis in Geesteren. Linda heeft hier zeer mooi kunnen scoren met Rocky LVD.

“Rocky stond er fijn aan, en liet zich fijn rijden in de proef” Linda pakte de winst in de eerste proef bij jury lid mevrouw Hindriks voor Gerdien Hilgenberg met haar paard Chanel.

Tijdens de tweede proef, welke werd beoordeeld door mevrouw Le Mat, wist Linda de winst te pakken op 19 punten verschil van wederom, de succesvolle Gerdien Hilgenberg.

“Overall gezien heb ik hier fijn kunnen rijden. Het was een  rustig en strak georganiseerd concours op prachtige bodems. Daarnaast heb ik Rocky fijn kunnen starten en hebben we eigenlijk ditmaal kunnen ‘eiken’ waar we nu staan” aldus Linda.

1e proef

1 Linda Verwaal, Rocky Lvd, Rock Forever Horstlinde, LR de 222

2 Gerdien Hilgenberg, Chanel, Florencio, Dinkelruiters (PSV), RV de 220

3 Judith Ribbels, Samorano, Stakkato, Berkelruiters, LR de 216

 

2e proef

1 Linda Verwaal, Rocky Lvd, Rock Forever, Horstlinde, LR de 231

2 Gerdien Hilgenberg, Chanel, Florencio, Dinkelruiters (PSV), RV de 212

3 Anne Lehmann, Bonita, Rubiquil, Millenniumruiters (RSV), RV 201

Lesklanten goed op dreef

Leerlingen van Linda hebben de afgelopen tijd goed gepresteerd, zo heeft Marieke Van Den Bosch in 2 weekeinden 4 proeven gereden waarvan drie keer eerste en een keer tweede plaats in de klasse Z1. Carmen Czarkowski, onze vaste medewerkster op stal, heeft de afgelopen maand haar vier jarige hengst gestart in de B dressuur en meerdere proeven gewonnen daarmee haar startbewijs voor het L op zak. Afgelopen weekeinde heeft Marloes Bont een derde plek behaald in de ZZ Zwaar en daarmee haar startbewijs voor de Lichte Tour binnen. Wij feliciteren de dames en alle andere die nog niet genoemd zijn en het super hebben gedaan. Dit is een goed teken voor het zomerseizoen.

Twee eerste plaatsen voor Linda met Rocky LvD!

Dit weekend zijn de concoursen voor Linda en Rocky LvD weer gestart. Linda reed zondag met Rocky 2 proeven op het mooie terrein van WR en PC Winterswijk. De banen lagen er mooi bij, en er waren leuke combinaties om mee te rijden in het Z2.

Rocky was in beide proeven erg fijn te rijden. Ze reden naar twee eerste plaatsen met 235 en 241 punten, mooie waardering, en dus erg tevreden.

De algemene indruk van het concours was erg goed. Strak en mooi georganiseerd, relaxte sfeer, en erg fijne banen om op te rijden.

Boeves K3 Noir verkocht.

 

Boeve’s K3 Noir verkocht.

 

Een van Linda’s beste paarden heeft de stallen verlaten en zal met zijn nieuwe eigenaresse een mooie carrière tegemoed gaan in de junioren rubrieken.

De voormalig Trakehner goedgekeurde hengst Boeve's K3 Noir stond mannetje in de klasse Prix St. Georges en Inter I. Hij was eigendom van Stal Veldhoek (Boeve afbouwbedrijf) en kwam bij Linda aan het eind van zijn 5elevensjaar. Hij was een zeer jeugdige speelse hengst. De eerste wedstrijd was meteen een succes. Met een dikke score van boven de 80% behaalde hij een eerste plaats tijdens een 5 jarige dressuurpaarden rubriek. Op zijn zesde levensjaar heeft Linda hem in het Z1 gestart. Na een mooi seizoen Z1 hebben ze de overstap gemaakt naar het Z2. Zijn eerste wedstrijd won hij direct. Na twee wedstrijden verreden te hebben in het Z2 zijn ze ZZlicht gestart. Ook dit verliep zo goed dat ze al heel snel de punten hadden voor het ZZ zwaar. Ook de eerste wedstrijd in het ZZ Zwaar verliep super en al snel mochten ze in deze klasse naar de Nederlandse Kampioenschappen. Doordat K3 Noir nogal wat last had van zijn hormonen was hij tijdens de proef teveel afgeleid dus keerden ze zonder plaatsing naar huis. Daarna zijn ze Prix st Georges gaan starten wat ook direct goed uitpakte.

De zwarte temperamentvolle hengst verraste iedere keer. Hij heeft nu zeer hoge plaatsingen in de Prix St. Georges en de Inter I zowel nationaal als internationaal op zijn naam staan. Doordat hij een keer naar een andere eigenaar zou gaan, is er besloten hem te castreren. Dit heeft goed uitgepakt. Hij heeft zijn trots en flair behouden maar is nu veel minder afgeleid.

 

Laatste successen

 

Hickstead 10e in de Kur met 68,5%!!

Subtop Veendam 1e

Subtop Almelo 1e met maar liefst 70%

Roossendaal Internationaal 5e met bijna 69%

Mondial Foods Gorssel 2e

ICNN Drachten Kur  69%

En als mooie afsluiter uiteraard de Finale van de Mondial Foods Cup die ze wonnen met 73.19%

 

Uiteraard wensen wij de nieuwe eigenaresse van K3 Noir heel veel succes!!!

Boeve's K3 meer dan 73% tijdens finale Mondial Foods Cup

Donderdag avond 27 februari werd de Finale van de Mondial Foods Cup Subtop Dressuur in de klassen ZZ-Zwaar, Lichte Tour (Prix St. George) en de Zware Tour (Grand Prix) verreden tijdens Bathmen te Paard. De deelnemers waren 4 hoogst geplaatste per klasse van drie voorafgaande selectie wedstrijden.
Met een score van 73,19% won ik samen met Boeve’s K3 Noir (v K2) de Mondial Foods Cup. Het was super om mee te mogen rijden, mooi georganiseerd en een geweldige opkomst van supporters! Zulke wedstrijden wil ik wel meer rijden in Overijssel.  We waren erg blij met de goede score en super leuk commentaar van de beide juryleden en Coby van Baalen.
Boeve's K3 liep een fijne kür. De muziek is van de Simple Minds en gemaakt door Anne Boogman. Anne en ik werken altijd samen met de verschillende kuren die ik rijd met mijn paarden.
Ook mochten er 2 van mijn pupillen aantreden tijdens deze Cup. Ashly langevoort mocht de klinic van Coby van Baalen meerijden en Tessa Bresser reed in de Lichte tour kür verdienstelijk mee.
Coby van Baalen gaf voor het publiek na afloop van iedere kür commentaar en ze gaf tussen de Küren door clinics voor de beste combinaties van het Z1 en Z2 van de mondial foods Cup selecties.
Coby: "Het was een leuke avond, mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers en sponsors. De hal was feestelijk aangekleed en er hing een ontzettend leuke sfeer!" Winnares Linda Verwaal met haar paard Boeve's K3 Noir zijn samen een stijlvolle combinatie en ze reden lijnen met een hoge moeilijkheidsgraad.  
Nicky Broxterman reed met haar paard Watoeshi (v Rousseau) een score van 72.44 % goed voor een tweede plaats. Op de derde plaats eindigde met een score van 70,82 % Wiep Kwakernaak met Custom Zadels Winona (v 00 Seven). Deze dressuuravond staat ook volgend jaar weer op het programma Bathmen te Paard.

Nominatie sportvrouw van het jaar.

Het was een leuke avond op donderdag 20 februari. Er waren veel mensen gekomen tijdens de uitrijking van de verschillende sport prijzen. Ook werden er leuke optredens verzorgd. Tijdens de uitrijking van de sportvrouw van het jaar moesten de drie genomineerde naar voren komen en  uitleg geven over haar sport. Zo waren er naast Linda een veldrijdster en mountainbikester Annefleur Kal­venhaar en internationaal springamazone Kirsten Rikkert. Uiteindelijk werd Annefleur sportvrouw van het jaar. Nogmaals onze felicitaties hiervoor.

Linda is genomineerd in de categorie Sportvrouw van het Jaar!

Een leuke verrassing was het, de brief die op de mat viel met betrekking tot de sportprijzen van de gemeente Wierden. Individueel zijn er prijzen te verdelen maar ook als team. Linda is genomineerd in de individuele categorie: Sportvrouw van het Jaar 2013.

De driekoppige jury zal de winnaars en winnaressen bekend maken op 20 februari omstreeks de klok van 19.30 uur. Bij Zalencentrum het Anker in Wierden. Burgemeester Robben zal zelf de prijzen uit gaan reiken in de verschillende categorieën.

Uiteraard houden we jullie via de site op de hoogte!

Rocky Kringkampioen Z2

Deze keer werden de indoor Kringkampioenschappen indoor verreden in de mooie hal van Saasveld. De leden van de vereniging hadden veel werk verricht om de hal mooi te versieren. Veel paarden hadden daar wel wat ongewenste spanning van. Met Rocky heb ik daar normaal gesproken geen moeite mee. Toch vond hij de sneeuw die uit piepschuim bestond wel spannend. Dat leverde wat spanningsfoutjes op in mijn eerste proef. De tweede proef liep veel beter en resulteerde in Kringkampioen. Op naar de regio.

Mooi weekeinde in Drachten

Afgelopen weekeinde van 2 januari ben ik met Boeve's K3 Noir en Schatzmann afgereisd naar Drachten voor een zeer mooi opgezet concours. Op donderdag werd de vet check gehouden en op de vrijdag ben ik met de beide zwarte in de Prix st Georges gestart. Schatzmann had een super draf tour met daarin veel achten. Helaas kwam hij in het stapgedeelte achter het been waardoor ik problemen kreeg met mijn keertwendingen. Ook een pirouette in de galop mislukte en dus zakte de score naar 64.32%. Maar ik had nog een tweede kans. Boeve's K3 Noir stond er fijn aan en helaas hadden we een klein beetje last van spanning waardoor hij af en toe iets te eng werd in de hals, daardoor verloren we wat punten. Met een score van bijna 68% en een tiende plek was ik redelijk tevreden. De dag erop mocht ik met K3 de kür rijden. Deze kür was in eerste instansie voor Schatzmann gemaakt dus wel een beetje lastig om met de veel kleinere K3 Noir door te rijden. Helaas kon ik in de baan nog niet helemaal alles tot in de puntjes afwerken, maar met een score van bijna 69% mag ik niet klagen. Schatzmann heeft op zondag de Intermediaire I gelopen. Hij was een beetje moe en liep er redelijk doorheen maar ik kon hem er niet mooi voor houden. Hard trainen naar het volgende concours.

Rocky tijdens de Subli in Ermelo

De selecie wedstrijden waren voor Rocky LVD en mij erg goed verlopen en de verwachtingen van de finale waren hoog. We moesten als eerste in onze rubriek starten. Rocky liep een fijne proef. Hij werd ook mooi gepunt al waren de punten wel wat lager als wat hij de laatste tijd gescoord had. Met 73.60 en een beetje was ik dus nog niet helemaal tevreden. Er deden wel erg goede paarden mee in deze klasse dus mag blij zijn dat Rocky 8e is geworden van de 6 jarige subli paarden in Nederland.

Gorssel en Bathmen Mondial Foods Cup

Met Schatzmann en Boeve's K3 Noir heb ik mij voor de selecties van de Mondial Foods Cup ingeschreven. Tijdens de eerste selectie in Marienheem had ik met beide paarden nog een paar storingen en eindigde ik met Schatzmann op een 6e plaats waar Boeve's K3 Noir helaas buiten de prijzen viel.

Daarna hebben we het concours in Gorssel bezocht. Schatzmann vond de auto in de bak wat spannend en daardoor wat spanning in de stap, Boeve's K3 Noir vond het helemaal niet spannend en werd met een nette proef tweede.

Het laatse concours hebben we in Bathmen gereden. Schatzmann had ik dit keer niet meegenomen maar Boeve's K3 bezette wederom een tweede plaats. Hierdoor heeft Boeve's K3 Noir zich weten te plaatsen voor de finale Kur op muziek die verreden wordt tijdens Bathmen te paard.

Selectie Assen

Assen selectie Nedelandse Kampioenschappen Lichte Tour. Schatzmann beet de spits af in de grote ring met 33 starters. Hij liep een fijne proef en was net buiten de prijzen met nagenoeg 67%. Daarna was het de beurt aan Boeve's K3 Noir. Hij liep een fantastische proef dus de score van 66.18% viel mij erg tegen. Tot nu toe zijn we geselecteerd om mee te rijden met de Nederlandse.

Internationaal Roosendaal voor Boeve's K3 Noir

Afgelopen week ben ik met Boeve's K3 Noir en Schatzmann naar Roosendaal gereden. Daar werd een mooi Internationaal dressuur concours georganiseerd. Ik mocht helaas maar één paard starten en koos dit keer voor Boeve's K3 Noir. Schatzmann mocht mee voor training. Ik werd als tweede starter geloot en moest net na Hans Peter Minderhoud de ring in. Boeve's K3 Noir liep een fijne proef en we eindigde in een behoorlijk grote groep met fijne combinaties op een 5e plaats met iets meer dan 68%.

Natuurlijk mocht ik de volgende dag Kür rijden maar besloot Boeve's K3 Noir een dag ertussen te laten en de Intermediaire I te starten. Het was erg stormachtig en hij was een beetje gespannen. Dit uitte zich ook in de proef. Helaas kregen we twee dikke fouten. Met bijna 67% eindigde we toch nog op een 7e plaats. Het was voor ons een super leuk en leerzaam concours!

Rocky op naar de 81% in de Subli Cup

Afgelopen zaterdag 30 november zijn we met Rocky LVD en Effect Rythm naar Assen gereden voor de laatste Subli Cup selectie. Effect Rythm was voor het eerst mee. Zij heeft een achterstand in training vanwege haar ongeloofelijke groei. Ze was totaal niet onder de indruk van de fantastische hal en liep een nette proef. Deze werdt beoordeeld met een score van 70% waarmee ze gedeeld op nummer 3 eindigde.

Rocky LVD liep een super proef. De juryleden waren zeer over hem te spreken. Hij eindigde op een eerste plek met de super score van 81%.

Rocky winnaar kür tijdens het gouden ijzer in Luttenberg

Afgelopen zaterdag 26 oktober zijn we met Rocky LVD naar Luttenberg gereden. Er werd daar een meerdaags concours georganiseerd en ook een kür verreden. Omdat er niet vaak een kür uitgeschreven wordt was het voor ons een kans om de Z2 kür een keer te rijden. Rocky liet zoch van zijn beste kant zien en we werden eerste met iets meer dan 71%

http://www.youtube.com/watch?v=-Ihnga7tw34&feature=player_detailpage

Het avontuur in Taiwan was weer een succes

vanaf 15 oktober ben ik een week in Taiwan geweest voor de training van een aantal klanten met de door hun bij ons gekochte paarden.

Het verliep allemaal op rolletjes, het weer zat mee en de paarden en ruiters deden hun aller best. Het te trainen team won goud met het team springen en individueel, daarnaast wonnen ze goud met team dressuur en zilver individueel. Ik kon met een tevreden gevoel weer huiswaarts.

Haaksbergen was een geweldig eind van het zomer seizoen!

Afgelopen weekeinde 20 september 2013 zijn we naar haaksbergen gereden. Samen met mijn nieuwe grooms Lisa en Carmen zadelde we Rocky op voor zijn laatste concours in het Z1. We wonnen met overmacht. 249 en 235 punten. De volgende dag kwam Rocky weer aan start. Hij won dit keer weer met de prachtige scores van 245 en 229 punten. Daarna was het de beurt aan Effect. Zij liep mee in de rubriek voor 4 jarige paarden. Ook zij liep erg fijn en was heel praaf in de mooi opgemaakte piste. We behaalde een mooie 3e plek met 77,5 punten. Op de laatste dag mochten we finale rijden. Dit werd voor de 4 beste van de klasse ZZ licht Z2 en Z1 gehouden. Er reden zeer leuke en goede combinaties mee. Rocky had helaas 2 fouten in zijn Kür maar verder liep hij top. Bij het jurylid mevrouw Terra had hij zelfs een 9 voor zijn uitgestrekte draf! We werden uiteindelijk 3e met een mooie score van iets boven de 72% en daarnaast wonnen we de publieks prijs. We kregen een hele moie statie deken van Ton Koenderink. Het was een heel geslaagd concours met gelukkig mooi weer erbij.

Video Rocky;

http://youtu.be/zUbPPbYAIcM

Een mooi NK voor Rocky LVD

Het was prachtig weer afgelopen weekeinde 6 en 7 september op het NK in Ermelo. Rocky moest aan start komen in het Z1. In de voorselectie op vrijdag moesten we al als 4e starten. Rocky liet een hele fijne proef zien. De punten vielen een beetje tegen, dit vooral bij één jury maar toch wisten we ons als 5e te plaatsen voor de finale op zaterdag. Tijdens de finale liep Rocky netjes maar mocht iets spetterender, de punten waren netjes en het commentaar erg leuk. We behaalden een 9e klassering. Natuurlijk was een hogere plaatsing gewenst geweest maar met de 16 topcombinaties die meereden was ik vooralsnog erg tevreden met deze prestatie.

Zeer succelvol concours in almelo met de drie zwarte mannen.

Afgelopen zaterdag 31 augustus werd er in Almelo een mooi concours georganiseerd. Er was de mogelijkheid om te starten vanaf de klasse Z1 tot en met de Grand Prix. Een echt dressuur festijn. We hadden het weer mee en doordat de banen mooi op zand zijn zag alles er piekfijn uit.

Als eerste heb ik Rocky LVD gestart in de Z1. We wonnen beide proeven met 228 en 238 punten. Dit was een mooie voorbereiding voor het aankomend NK.

Daarna was het de beurt aan Boeve's K3 Noir. K3 gaat momenteel als een speer. Hij zit goed in zijn vel en dat kunnen we merken aan de scores. Ondanks dat ik nog wat spanning voelde in het begin verliep de proef vlekkeloos en kwamen we met iets meer dan 70% op een eeerste plaats.

Als laatste kwam ik aan start met mijn stoere Schatzmann. Hij liep mee in de Prix st Georges. Ook hij zette zijn beste beentje voor. Het drafgedeelte was heel fijn. In de stap bespeurde ik nog wat spanning maar ik was weer erg tevreden met de galop, waarin hij nu wat meer rust had en ik de pirouettes mooi kon voorbereiden. We werden met meer den 64% tweede.

Alom een zeer geslaagd concours.

Rocky Overijssels Kampioen Z1

De Overijsselse of ook wel Regio Kampioenschappen werden dit jaar in Lonneker gehouden. De organisatie had goed haar best gedaan om er wat moois van te maken. maar doordat het springen en de dressuur ver van elkaar vandaan lagen was het een wat rustig concours.

Op de vrijdag moesten we de eerste proef rijden, er waren twee Z1 ringen waarvan er in iedere ring vijf deelnemers door mochten naar de volgende dag. Wij wonnen deze proef.

De volgende dag mochten alle finalisten starten. Er was nog al wat punten verschil doordat een jury heel laag en de andere jury juist hoog aan het punten was. Uiteindelijk mochten wij het grote lint om en werden we gehuldigd als Overijssels Kampioen.

Boeve's K3 Noir goed op dreef.

Zondag 11 augustus werd er een subtop concours verreden in Veendam. Ik had voor deze wedsrijd Boeve's K3 Noir meegenomen. Het was een kleinschalig en relaxt opgezette wedstrijd, waardoor je goed de mogelijkheid had om je te concentreren. Boeve's K3 liep een fijne proef. De bodem was op sommige plaatsen wel wat zwaar wat ik aan hem kon merken. We behaalden een eerste plaats met bijna 67%.

Hickstead internationaal voor Schatz en Boeve's K3 Noir

Afgelopen maandag 29 juli zijn we naar Engeland gereden om deel te nemen aan een Internationaal Concours in Hickstead. De paarden liepen goed tijdens de voorbereiding al kon ik de vermoeidheid van Schatzman wel voelen. Hij had al een aantal grote concoursen gelopen. Op donderdag moest ik met Boeve's K3 de spits afbijten. Hij liep een nette proef met een paar kleine slordigheidjes. Hij scoorde iets meer dan 66%.

Toen was het de beurt aan Schatz. Na het draf gedeelte stonden we op meer dan 72%, helaas kreeg hij een aantal dikke fouten in de galop waardoor we kelderede naar 64%

De volgende dag moest ik in een stortbui beginnen met Schatzmann. Weer ging het drafgedeelte super maar lieten we grote steken vallen in de galop. Daarintegen werd K3 Noir steeds beter en scoorde hij iets meer dan 67%. Van de 40 starters werden we 17e en mochten we door naar de Kur. We reden de Kur die eigenlijk bedacht was voor Schatzmann, maar hij liep er foutloos doorheen. Met een score van 68,50% gingen we de goede kant op. We werden uiteindelijk 10e.

Het was een mooie week met veel gezellige mensen.

Schatz

Rocky wint de Kringkamioenschappen Z1

 

Op zondag ochtend 28 juni werden in het plaatsje Lattrop de Kringkampioenschappen van kring Twente verreden.

Omdat we een week naar Hicksteadt zouden gaan met een paar andere paarden wilde ik dit concours rijden ter voorbereiding van de Overijsselse kampioenschappen. Rocky liet twee hele fijne proeven zien en daarmee eindigde hij op een eerste plaats in het kampioenschap.

Ook mijn leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien. Kim Koop reed in het M1 dressuur met haar Jimmy met overmacht naar de overwinning en hetzelfde deed Mariska Meenhuis met haar Amon in het Z2. Van harte dames!

Amarant dressuuravond in Haaksbergen

Op donderdag avond 25 juli zijn we met Rocky naar Haaksbergen gereden. Ik rijd graag in haaksbergen omdat het er goed georganiseerd is en er een fantastiche bodem ligt. Rocky was goed in vorm. In de eerste proef werden we met een mooie score van iets meer dan 67% tweede door een paar kleinde slordigheids foutjes. De tweede proef wisten we te winnen met iets meer dan 69%.

Schatzmann wint de Prix st Georges in Kootwijk

Afgelopen weekeinde 30 juni zijn we met Schatzmann, Boeve's K3 Noir en Rocky naar Kootwijk gereden. Het concours wordt georganiseerd op een prachtig terrein en met een goede organisatie. Ik rijd daar graag. Boeve's K3 beet de spits af en begon heel goed. Hij gaat zich steeds beter dragen en liep tot en met de pirouette een zeer nette proef. Hij wilde op de diagonaal een serie inzetten waar ik een piorouette wilde rijden en zo ontstond er een storing die veel punten gekost heeft. Schatsmann maakte dit goed door een hele mooie proef neer te zetten. Hij kan nog veel beter maar voor dit moment waren we zeer tevreden. Het werd beloond met 67,11% en een eerste plaats. Daarna heb ik met Rocky nog een hele fijne Subli proef gereden en werden we derde met 74%. Al met al een geslaagde dag.

Laatste selectie NK in Ermelo

 

Afgelopen weekeinde hebben we Boeve's K3 Noir en Schatzmann ingeladen om naar Ermelo te gaan. Daar werd de derde selectie wedstrijd verreden voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ik had met Schatzmann een keer eerder gestart in de selectie maar heb helaas de tweede niet kunnen rijden vanwege de HTC dag in Ermelo. Voor K3 was het weer de eerste start na een rustige periode. Beide paarden lieten een goede proef zien. Boeve's K3 voelde heel fijn maar ik verloor hem heel af en toe in de balans waardoor er kleine slordigheidjes ontstonden. Hij kreeg een score van 63.70%. Schatzmann had een super start. Zijn drafgedeelte was heel goed en werd ook met hoge cijfers beoordeeld. Helaas kreeg hij in de galop spanning van wapperende vlaggen en hield ik hem niet mooi aan elkaar. Dit koste ons waardevolle punten. We werden 6e met 64.20% 

Rocky subliem op de Almelose Ruiterdagen

Afgelopen woensdag 19 juni zijn we met de 6 jarige hengst Rocky naar Almelo gereden om een Z1 proef te rijden. De Almelose Ruiterdagen is een groots opgezette wedstrijd voor zowel spring- als dressuurruiters en je kunt er de hele week starten van de laagste tot de hoogste landelijke klasse.

Ik had mij voor een Z1 proef opgegeven om te kijken hoever ik met Rocky in de training sta. We moesten als laatste de baan in om half elf in de avond, wat erg fijn was in verband met het warme weer.

Bij het losrijden was hij soms nog wat afgeleid maar toen we de ring in gingen was hij volledig bij de les. Er zijn nog kleine dingen waar we aan kunnen werken maar voor nu was de proef heel goed. Ook de jury was tevreden en kwam na de proef enthausiast naar me toe. Hij had twee negens weg kunnen geven. Zijn opmerking was dat je de jeugdigheid nog iets kunt zien aan Rocky, maar hij vond het een zeer getallenteerd paard en een mooie combinatie. De punten van de proef waren dan ook geweldig, met 241 punten ( iets meer dan 70%) wonnen we de druk bezette rubriek.

Roosendaal Internationaal

 

Schatzmann en ik mochten op het internationale concours in Roosendaal meerijden. We kwamen uit  in de Prix st Georges.

Schatzmann komt  pas uit in deze klasse en de oefeningen lijken hem makkelijk af te gaan, dus we vertrokken vol goede moed op vrijdagochtend richting het zuiden. Ook Rocky mocht mee om ervaring op te doen.

De vet-check was op vrijdagmiddag en Schatz vond het prachtig met al die paarden om zich heen, dus maakte hij er een show van toen hij zich aan de veterinair moest tonen. Daarna trainden we in de hoofdbaan. Ook dat vond Schatz prachtig en hij liep heel fijn.

De volgende ochtend moesten we al tegen half 10 starten. Hij was met losrijden al heel goed bij de les en ook in de proef stond hij er goed aan. Natuurlijk waren er nog verbeterpunten maar ik heb het gevoel dat het steeds beter gaat. Dit werd dan ook beloond met een score van net iets boven de 67%. Het resulteerde in een plaatsing in de top 10.

De beste 10 mochten de volgende dag Kür rijden. Omdat ik voor Schatzmann echter nog geen Lichte Tour Kür heb besloot ik de Inter I te gaan rijden.

Dit was voor Schatz een primeur. Natuurlijk hadden we de oefeningen wel onder de knie maar de proef was nog niet geoefend. Hij had een foutje in de pirouette en in de serie om de 2. Ondanks dat scoorden we meer dan 65% en daarmee werden we 4e. Mede dankzij het mooie weer en de sportieve concurrenten was het voor ons een bijzonder geslaagde wedstrijd.

In de toekomst zullen wij zeker vaker van huis te gaan om mee te rijden op internationale wedstrijden.

Schatzmann zeer goed gepresteerd in de Prix st Georges in Uden

Afgelopen zaterdag 20 april zijn we naar Uden gereden. Het zou de derde keer worden dat Schatzmann in de Prix st. George ring zou verschijnen. Het weer zat mee ondanks de sterke wind. Tijdens het losrijden was hij al aardig goed bij de les en in de ring lette hij heel goed op mij. De proef was netjes en de jury had mooi comentaar. Mevrouw Vuyk scheef dat ze genoten had van mijn proef! Met een score van 67.11% en een derde plek konden we zeer tevreden huiswaarts.

Schatzmann weer beter in de Prix St Georges

Afgelopen zondag 14 april werden op de mooie terreinen in Almelo de eerste voorselecties van de subtop verreden. Ik had Schatzmann voor de Prix st. Georges opgegeven. Hij was op zich erg relaxt al schrok hij wel een aantal keren flink van het geluids systeem. In de ring ging hij fijn, hij was gelukkig niet meer bang van de juryhokjes. Helaas wat spanning in de stap waardoor we veel punten verloren en bij het aangalopperen kregen we een misverstand waarvoor we zeer zwaar bestraft werden. Verder liep hij al zeer beheerst door zijn proef en denk ik dat het niet lang duurt dat we kunnen knallen in de proef. Met een score van 63.68% mogen we tevreden terug kijken op een mooi concours.

Prix St. Georges debuut voor Schatzmann

Zaterdag 23 maart ben ik met Boeve's K3 Noir en Schatzmann naar Hünxe gereden om daar met beide paarden in de Prix St. Georges te starten. K3 liep in de proef niet heel fijn, hij was erg gespannen waardoor de oefeningen niet altijd fijn uit de verf kwamen. Uiteindelijk hadden we een percentage van 62,982%

Voor Schatzmann was het zijn debuut in de Prix St Georges. Hij had erg fijne stukken in de proef en liet hele goede oefeningen zien. Helaas vond hij de juryhokjes erg eng waardoor er in de buurt van de juryhokjes een aantal grote fouten ontstonden. Met Schatzmann had ik een percentage van 62,193%, met een paar flinke onvoldoendes maar ook heel veel achten. Ik heb ontzettend genoten van mijn proef en dit paard beloofd veel voor de toekomst.

Overwinning voor Boeve's K3 Noir in Gorssel

Zondag 10 maart ben ik met Boeve's K3 Noir in Gorssel gestart in de Prix St. Georges en de Intermediaire I. K3 liep daar 2 nette proeven, ik was zeer tevreden. Tijdens de Prix wisten we een tweede prijs te behalen met een score van 66,18%. In de Paardenkrant was de reactie van een jurylid te lezen, zij was zeer te spreken geweest over onze proef en met name de chique en plezierige uitstraling had haar aangesproken. De Inter I hebben we gewonnen, helaas was een jurylid wat minder te spreken over onze proef aangezien we een flink puntenverschil hadden tussen beide juryleden. Daardoor viel het percentage van 62,89% mij ook wel wat tegen.

Fijn gereden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen

Op vrijdag 8 maart mocht ik met Schatzmann starten tijdens de Nederlandse Kampioenschappen ZZ-licht in De Meern. We moesten al erg vroeg op pad aangezien ik al als eerste moest starten. Ik heb erg fijn kunnen rijden kunnen rijden en met een score van 65,81% heb ik heel lang op de eerste plek gestaan. Uiteindelijk zijn we op een gedeelde vijfde plaats terecht gekomen en daarmee mochten we ook in de kür starten. Ook in de kür kon ik fijn rijden en was ik zelf erg tevreden. Door mijn fijne gevoel en de goede reacties van de kant vond ik echter de punten wel tegenvallen. Met een score van 66,5% wisten we een zevende plaats te behalen in de kür. De nederlandse Kampioenschappen hebben we afgesloten met een overall achste plaats met 66,16%

Goede resultaten in Denekamp en Raalte

Zaterdag 2 maart kwam ik met Schatzmann en Rocky aan de start in Denekamp tijdens de Denekampse Dressuurdagen. Met Schatzmann wisten ik een derde prijs te behalen met 63,71%. Ik ben zeer tevreden met de proef die we daar gereden hebben. Schatzmann liep fijn en ik had hem er zeer scherp aan. Hierdoor werd hij wel iets te heet waardoor er enkele fouten ontstonden. Deze proef was een zeer mooie oefening voor de Nederlandse Kampioenschappen die we vrijdag 8 maart rijden in De Meern. Tijdens het NK mogen we de spits afbijten en zullen we om 9.00 uur als eerste in de ring verschijnen.

Met Rocky wist ik in het Z1 een 4e prijs te behalen met 223 punten. Rocky liep een zeer goede proef en krijgt steeds meer ervaring. Naast de gewone proeven zal ik dit jaar Rocky ook weer starten tijdens de Subli Cup.

 

Tijdens de Denekampse Dressuurdagen waren er ook goede resultaten van leerlingen. Kim Koop wist met haar paard Jimmy (v. Jazz Rubin) de klasse L1 te winnen met 202 punten. hierdoor mocht ze ook starten in de finale waar ze een tweede prijs behaalde met 65,83%. Kim zal met Jimmy dit jaar ook aan de start komen in de Subli Cup. Samantha van der Lof wist de Z1 rubriek te winnen met Elin's Nonsisdador (v. Norstradamus) met 229 punten.

 

Zondag 3 maart heb ik Boeve's K3 Noir gestart in de Prix St. Georges en De Inter I. Tijdens de Prix was K3 erg enthousiast waardoor er enkele fouten ontstonden. Voor deze proef wisten we een score van 62,30% te behalen. Tijdens de Inter I wist ik K3 er beter bij te houden waardoor hij een hele fijne proef liep. Met een score van 65,53% wisten we deze proef te winnen. K3 gaat steeds fijner lopen en ik merk dat er nog steeds rek in zit dus dat beloofd nog wat voor de toekomst.

In Raalte kwam ook in de klasse ZZ-Zwaar leerling Thessa Bresser aan start met Usher (v. Gribaldi). Zij wisten in de eerste proef een vierde prijs te behalen met 62,57% en de tweede proef wisten ze te winnen met 64%.

 

Savannah Brandes Overijssels Kampioen

 

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen voor pony's is HTC Talent Savannah Brandes Overijssels Kampioen geworden in de klasse M1-M2 cat. AB. Ze reed met haar B-pony Aragon een M2 proef en wist een score te halen van 64%. Savannah heeft zich hierbij geselecteerd voor de Nederlandse Kampioenschappen die op 9 maart gehouden worden in De Meern. Wij willen Savannah van harte feliciteren met deze geweldige prestatie en willen haar heel veel succes wensen op de Nederlandse Kampioenschappen.

 

Jay weer aan start in Nederland

 

Onlangs was Jay weer in Nederland om aan de start te komen op concoursen en op zoek te gaan naar goede sportpaarden voor Taiwan. Jay kwam met Never Ending Dream aan de start in de klasses Z en ZZ. Ondanks dat hij in de parcoursen enkele balken had gaat hij met steeds meer gevoel en handigheid de parcoursen rijden. We zijn erg tevreden met de vooruitgang die hij boekt.

 

 

Artikel in Ros

In maart komt er een artikel over mij te staan in het paardenmagazine Ros.

 

Schatzmann reserve kampioen in de klasse ZZ-licht

Op vrijdag 1 februari werden de Overijsselse Indoor Kampioenschappen verreden in Genemuiden. Ik kwam daar aan de start met 2 paarden. In de klasse Z1 met Rocky LVD en in de klasse ZZ-licht met Schatzmann. Met Schatzmann wisten we Reserve Kampioen te worden. In de eerste proef was Schatzmann enigzins afgeleid door de paarden die in de wedstrijdhal gestald waren. Hierdoor kon ik zijn aandacht er niet volledig bijhouden en ontstonden er enkele fouten, die resulteerde in een derde plaats met 62,43%. De 2e proef wisten we ons te revancherenen met een percentage van 67,25% wisten we de kür op onze naam te zetten. Het uiteindelijke kampioenschap ging over het gemiddelde van beide proeven waardoor we Reserve Kampioen zijn geworden in de klasse ZZ-licht. Hiermee hebben we ook een startbewijs voor de Nederlandse Kampioenschappen verkregen. De Nederlandse Kampioenschappen zullen 8 maart plaatsvinden in De Meern.

Rocky LVD was tijdens de proef onder de indruk van de omgeving. Daardoor bleef hij wat timide in de proef. Met een score van 224 en 210 punten wisten we hier de 4e plaats te behalen.

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen waren ook een aantal lesklanten zeer succesvol. Kampioen in de klasse Z1 was Samantha van der Lof met Elin's Nonsisdador, en mag hiermee ook door naar het NK. Samantha lest momenteel via de HTC talententrainingen bij ons. Ook in de klasse Z1 wist Mariska Meenhuis een 3e plaats te behalen met Amon. Mariska staat 1e reserve voor het NK. In de klasse Z2 wist Inge Meijer Reserve Kampioen te worden met Don Amigo. Ook Inge heeft zich hierdoor geplaatst voor het NK. In de klasse M2 werd Ashley Langevoort met Dontruschels Kampioen en Susan Stegehuis met Dorsano's Sir Johnson werd Reserve Kampioen. Ashley heeft zich hierbij ook geplaatst voor het NK, Susan is 1e reserve.

Ik wil iedereen van harte feliciteren met de behaalde resultaten en Samantha, Inge en Ashley heel veel succes wensen op de Nederlandse Kampioenschappen!

 

Rocky LVD geplaatst voor de Overijsselse Kampioenschappen

 

Tijdens de kringkampioenschappen in Saasveld wist ik me met Rocky LVD te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen. Het was voor Rocky de eerste wedstrijd in de klasse Z1. Tijdens de 1e proef bleef ik nog iets te voorzichtig waardoor de proef iets te braaf was en we met 205 punten op de 7e plaats eindigde. De 2e proef heb ik echter gedurfder gereden en wisten we de proef te winnen met 216 punten. Er was een flinke concurrentie is de klasse Z1 maar we hebben ons wel weten te plaatsen voor de Overijsselse Kampioenschappen. Deze kampioenschappen vinden 1 en 2 februari plaats in Genemuiden. Dan zullen we ook met Schatzmann in de klasse ZZ-licht aan de start komen.

 

Rocky LVD 2e in de finale van het KNHS-SUBLI kampioenschap

 

 Op vrijdag 28 december vertrokken wij met Rocky LVD naar Ermelo voor de finale van het KNHS-Subli Kampioenschap. Tijdens de eerste proef waarin ik zelf iets behoudend reed wisten wij ons te plaatsen voor de tweede proef met 75,80%. Tijdens de tweede proef wist ik zelf meer te rijden waardoor we meer konden laten zien. Dit resulteerde in een tweede plaats met 79,80%.

Rocky heeft zit dit seizoen erg fijn laten zien in het KNHS-Subli kampioenschap. Met deze proeven hebben we mooie ervaring opgedaan en heeft hij ook de kans gekregen om steeds sterker te worden. Komend jaar zal ik hem ook gaan starten in de Z1 proeven.

 

Mooie prestaties in de Twente Cup door HTC talenten

De afgelopen weken hebben er meerdere talenten van het PAVO HTC meegedaan met de Twente Cup. Hiervan wisten Kirsten Nieuwenhuis en Danielle Karis zich te plaatsen voor de finale. Kirsten Nieuwenhuis eindigde met haar paard Christa (v. Sandreo) in de klasse L1 op de eerste plaats in de einduitslag. Danielle Karis eindigde met haar pony MvH Kimberly (v. Orchard Red Prince) in de klasse L2 cat. DE op de 2e plaats in de einduitslag.

Team Linda Verwaal wenst beide combinaties heel veel succes in de finale!

Bij de einduitslag was er ook een derde prijs voor Nienke Borkent met haar pony Vingino (v. Oklund) in de klasse M2 cat. DE. Tijdens de wedstrijd in Wierden behaalde karlijn Olde Klieverink een tweede prijs met haar pony Cesar in de klasse L2 cat. C. En tijdens de wedstrijd in Denekamp behaalde Janneke Mulder met Diamant Dancer (v. Douwe) een 3e prijs in de klasse M1 cat. DE

Wij feliciteren alle amazones met hun mooie resultaten!

Fijne proef tijdens de Twente Cup in Denekamp

Tijdens de tweede wedstrijd van de Twente Cup in Denekamp wisten we een derde plaats te behalen met 66%. Schatzmann liep erg fijn, her en der maakten we nog een foutje maar hij komt steeds beter aan elkaar en daardoor kunnen we de oefeningen steeds beter uitvoeren.

Een paar dagen later mochten we rijden tijdens het concours van de Shining Star Stables bij Indoor Twente. Schatzmann was onder indruk van de entourage. Door de spanning kon ik Schatzmann niet voldoende aan elkaar houden waardoor het beeld waarschijnlijk wat onrustig werd en de juryleden hun punten niet helemaal kwijt konden. Desondanks was het een mooie ervaring en hier kunnen we weer mooi op verder trainen.

Succesvolle starts voor Jay

Afgelopen 2 weken is Jay, een Taiwanese ruiter die wij begeleiden, weer in Nederland geweest en heeft hij twee keer op Nederlandse concoursen gestart. Met het paard Never Ending Dream kwam hij op 21 oktober aan de start op het springconcours in Marienheem. Voor Jay was dit zijn eerste indoor concours in Nederland. Hij wist in het parcours foutloos te blijven en had in de barrage helaas een balk wat hem een 8e prijs opleverde.

Op 28 oktober zijn we met Jay en Never Ending Dream naar Raalte gereden. Daar kwamen zijn aan de start in de klasse Z en ZZ. In de klasse Z hadden ze in het parcours 1 fout maar verder een fijn parcours gereden. Voor het eerst in zijn leven kwam Jay aan de start in de klasse ZZ, er onstonden helaas een paar fouten maar Jay krijgt wel steeds meer vertrouwen in de parcoursen.

Eerste wedstrijd van de Twente Cup van start in Wierden

Afgelopen vrijdag, 12 oktober vond in Wierden de eerste wedstrijd van de Twente Cup voor ons plaats. Ik rij in de Twente Cup mee met 2 paarden. Schatzmann in het ZZ-licht en Sir Sinatra in het Z1.

Schatzmann was erg fijn tijdens het losrijden, echter in de ring raakte hij de weg kwijt en kregen we grote fouten waardoor we niet konden scoren.

Sir Sinatra liep een zeer goede proef. Hij liep voor zijn tweede wedstrijd de proef al erg gemakkelijk door en voelde zeer sympathiek aan. In een erg grote Z1-groep met een aantal zeer goede combinaties, wisten we een 5e plaats te behalen met 210 punten. Ik ben zeer tevreden met het resultaat van deze hengst.

Ruime overwinning voor Rocky LVD tijdens de Subli Cup Assen

Afgelopen zaterdag 6 oktober zijn we met Rocky LVD naar Assen gereden voor de Subli Cup. Nadat we de hele week veel regen hadden gehad kwam het zonnetje mooi door en kwamen wij al in een goede stemming onderweg naar Assen.

Rocky LVD was erg fijn te rijden en liep op een hapering in de uitgestrekte draf na een foutloze proef. De proef werd ook zeer gewaardeerd door de juryleden en wij wisten de proef te winnen met een score van 75,2%, hiermee stonden we ook ruim 5% boven nummer 2. Ik was ook zeer blij met het commentaar van de jury: Rocky LVD is een heel goed paard, met drie goede gangen, hij heeft een hele mooie zelfhouding en is goed bevestigd in de oefeningen.

Druk maar succesvol weekend in Haaksbergen

Afgelopen weekend vond van 14 september tot en met 16 september het jaarlijkse concours om de Zilveren Ster bij de Sterruiters in Haaksbergen weer plaats. Alle dagen zijn we daar aan de start gekomen waarbij ik met Sir Sinatra en Abigail voor het eerst uitbracht op concours, beide in de klasse Z1. Over beide paarden ben ik zeer tevreden, Sir Sinatra was erg fijn en ook zeer braaf en wist in zijn 2e proef een 2e prijs te behalen met 224 punten. Abigail mocht twee dagen mee doen en was de eerste dag nog erg onder de indruk van alles. De tweede dag pakte ze echter al beter op en dit resulteerde in een 6e prijs met 220 punten en een 4e prijs met 213 punten.

In de klasse Z2 kwamen we met Schatzmann aan de start, vrijdag liep hij fantastisch en wist hij met overmacht beide proeven te winnen met 235 en 229 punten. Door onze 1e prijs hadden we ons ook geselecteerd voor de finale die op zondag plaatst zou vinden. In de finale werd de kür verreden. Schatzmann liet zich er fijn zien in de kür maar helaas hadden we ook een aantal foutjes waardoor we buiten de prijzen vielen. We wisten echter wel de pubieksprijs te winnen dus toch een mooie zege voor onze kür.

Op de foto rechts Schatzmann wint publieksprijs met een van de stemmers en mede winnares Karlijn Olde Klieverik

PAVO HTC selectiedag

Aanstaande maandag 17 september zal er bij ons op stal een selectiedag plaatsvinden van Het PAVO HTC. Tussen 16.00 en 20.00 zullen er 14 jonge talenten strijden om een plek in de talententrainingen die vanaf oktober gegeven zullen worden.

PAVO HTC richt zich op ruiters en amazones met de ambitie om de top in de paardensport te bereiken. Hippische talenten in de disciplines dressuur, springen en SGW-talenten biedt Pavo HTC training en begeleiding. Ruiters en amazones tussen de 10 en 21 jaar kunnen hieraan mee doen. Voorwaarde om Pavo HTC talent te worden is dat je onderwijs volgt. Verder moet je een eigen(minimaal C) pony of paard hebben. En actief zijn met wedstrijden rijden, van L tot ZZ-niveau. Tijdens de selectiedag zullen een aantal amazones geselecteerd worden die de komende maanden door ons begeleid zullen worden.

 

Een succesvolle Hippiade voor Schatzmann

Afgelopen vrijdag 7 september begonnen in ermelo de Nederlandse kampioenschappen in de basis dressuur, de Hippiade. In totaal waren er in de klazze Z2 48 deelnemers en die werden op vrijdag verdeeld in 2 groepen. Van beiden groepen mochten er 6 deelnemers door naar de halve finale op zaterdag. Ik reed een fijne eerste proef met Schatzmann. In mijn groep wist ik een 4e plaatsing te behalen met een score van 65.69% De volgende ochtend mochten de beste 12 over rijden en we om 9.15u al starten. Ik reed wederom een nette proef en was iets teleurgesteld over de mijn score van 62.84% maar het bleek dat de jury redelijk laag had ingezet. We belandden op een 7e plaats waarmee we ons hadden geselecteerd voor de finale. De beste 8 deelnemers moesten in de finale een Kur rijden en de punten van de proef die ochtend telde mee. Ik had heel veel zin in de Kur en Schatz voelde goed aan in het losrijden. Het draf gedeelte ging goed en bleef hij mooi constant maar eenmaal in de galop begonnen er spanningsfouten te ontstaan en kon ik hem er niet mooi aan houden. Het doel om een hogere plaatsing te bemachtigen viel hierdoor in duigen, maar nadat die teleurstelling voorbij was moet ik zeggen dat ik super tevreden ben over onze prestatie en heb genoten van deze mooie wedstrijd.

Boeve's K3 zeer goed in Almelo

Op 2 september jongstleden ben ik naar Almelo gereden met de ruin Boeve's K3 Noir. We kwamen aan start in de Prix st. Georges en de Intermediare I. Boeve's K3 Noir presteerde goed in de Prix st. Georges waar hij een een mooie score van precies 65% en daarmee op de 6e plaats kwam. In de Inter deden we er een schepje bovenop en kregen we 66.58% en een tweede plaats!

Schatzmann Overijssels Kampioen!

Afgelopen weekeinde 17 en 18 augustus werden in Ambt Delden de Regiokampioenschappen gehouden. Dit was voor ons een ideale plek aangezien het niet meer dan een kwartier rijden was. Ik startte met Schatzmann in het Z2. Op vrijdag liep hij een zeer fijne proef en won hij deze met overmacht met gemiddeld 227 punten. Op zaterdag liep hij ook een hele fijne proef waarin een paar schoonheidsfoutjes zaten en met een gemiddelde van 217 stonden we op een gedeelde eerste plaats. Het werd dus spannend in de beslissende kür. Hij liet zich fijn rijden bij het losrijden maar liep in de kür niet zoals ik van hem gewend was. Later bleek dat hij net voor het binnengaan van de ring een ijzer had verloren. Dit merkte ik vooral in het draf gedeelte. Gelukkig haalde we het in het galop gedeelte weer in en mede door de fijne score op mijn muziek en choreorafie konden we toch het kampioenslint in ontvangst nemen.

Leerlingen Top resultaten

Op de Overijsselse of ook wel Regiokampioenschappen hebben mijn leerlingen zich van hun beste kant laten zien. Zo reed Inge meijer zich op vrijdag naar een 2e plaats in het Z1 Helaas reed zij op Zaterdag teveel fouten en mocht niet door. Susan Stegehuis won op vrijdag met overmacht in haar rubriek in het M1 en in diezelfde groep werd Ashley Langevoort 2e. Ook Mariska Meenhuis reed in haar eerste proef M1 met grote afstand op kop waarin ook Marjolein Rattink zich als 4e plaatste voor de finale van zaterdag. Ik heb de dames tijdens hun finale op zaterdag gesupport en daarin kwam Mariska Meenhuis als winnaar uit de bus en Marjolein Rattink als reserve! Ik heb genoten van alle 4 combinaties want het was een zeer goed rijdende groep.

Opnieuw super scores voor Schatzmann

Afgelopen woensdag 8 augustus zijn we naar Manege Snorrewind gereden voor een leuk opgezet avond concours. Schatzmann begint steeds beter in vorm te komen. Het losrijterrein was mooi groot en rustig zodat ik mij op een fijne manier kon voorbereiden op de 1e proef. Dit wierp zijn vruchten af. met 244 punten en dus bijna 72% wonnen we de proef. Ook de tweede proef ging netjes en zetten we de zegenreeks voort met 235 punten. dit was weer een mooie voorbereiding op de overijsselse kampioenschappen.

Rocky LVD derde in de Subli Cup Zevenaar

 

Vrijdag 3 augustus heb ik met Rocky LVD gereden in de Subli Cup in Zevenaar. Helaas was onze voorbereiding niet al te best waardoor ik Rocky LVD niet fijn los kon rijden voor de proef. Hierdoor werd Rocky LVD nog wat heet in de proef en ontstonden er enkele fouten. Rocky reageerde daarbij ook nog op de onrust die er om de baan heen was. Uiteindelijk konden we nog wel met een 3e prijs en 70,2% huiswaarts keren.  In de tussenstand staan we nu op de 2e plaats.

 

Schatzmann kringkampioen Z2

Tijdens de outdoor kringkampioenschappen in Lattrop wist ik met Schatzmann outdoor kringkampioen te worden in de klasse Z2. Schatzmann liep heel goed en met 227 en 224 punten konden we de kampioenschapssjerp in ontvangst nemen. We gaan ons nu voorbereiden op de Overijsselse Kampioenschappen die op 17 en 18 augustus zullen plaatsvinden in Ambt Delden.

Schatzmann gooit hoge ogen tijdens de Amarant dressuuravonden

Tijdens de Amarant dressuuravonden in Haaksbergen wist ik met Schatzmann weer beslag te leggen op de de 1e prijs in de klasse Z2. Met 237 punten bleven we net onder de 70%. Schatzmann stond er fijn aan en hij wordt steeds sterker en kan steeds meer gedragen blijven in de proef. Na de gewone proef hebben we ook nog een kür op muziek gereden. In de kür liep Schatzmann ook zeer fijn. Helaas bleek alleen dat we de verkeerde CD met muziek mee hadden genomen. Onlangs hadden we het slotstuk van de kür veranderd, jammer genoeg hadden we de oude kür meegenomen waardoor ik het laatste stuk van de kür onverwachts moest improviseren. Dit heeft me een aantal punten gekost waardoor we uiteindelijk op de 3e plaats eindigde.

Schatzmann aan start tijdens de Amarant Dressuuravonden en Kringkampioenschappen in Lattrop

 

 

Met Schatzmann zullen we donderdag 26 juli starten in Haaksbergen tijdens de Amarant Dressuuravonden. Wij rijden een Z2 proef en daarnaast zullen wij ook onze kür weer rijden.

Zondag 29 juli komen we aan start in Lattrop tijdens de Kring Kampioenschap en zullen wij weer een gooi doen naar het Kring Kampioenschap en plaatsing voor de Regio Kampioenschappen.

 

 

Rocky LVD aan kop in de tussenstand om de Subli Cup

Tijdens de selectiewedstrijd van de Subli Cup in Exloo wist ik met Rocky een 2e plaats te bemachtigen met een score van 74,6%. Ondanks dat Rocky de voorgaande week niet echt helemaal fit leek en wat last had van de omslag van het weer wisten we een fijne proef neer te zetten. Helaas heb ik zelf nog wat punten weggegeven aangezien ik de proef nog niet helemaal fijn voor elkaar had. We gaan thuis weer hard aan de slag om de proef te verbeteren zodat we kunnen proberen om onze kop positie in de tussenstand kunnen behouden.

 

Grote belangstelling voor trainingen vanuit Taiwan

Afgelopen weken hebben we veel bezoek vanuit Taiwan bij ons op stal. Allereerst kwam Jay om in Rijssen op concours te starten. Jay heeft goed zijn best gedaan en ging uiteindelijk met een plaatsing in het L naar huis. Jay had ook een groom mee genomen die nog een week langer in Nederland gebleven is om mee te lopen op stal om hier wat meer ervaring op te doen. Zij is inmiddels afgewisseld door twee trainingsklanten waarvan er een meerdere weken hier zal verblijven. We zijn erg blij met deze belangstelling uit Taiwan, de mensen zijn erg leergierig en zijn zeer gedreven om de paardensport in Taiwan naar een hoger niveau te tillen.

Waterballet in Kootwijk

Afgelopen zondag 8 juli zijn we met 3 paarden naar de mooie terreinen van Kootwijk gereden. Als eerste kwam ik aan start met Schatzman. Het regende helaas toen ik mijn proeven reed en ik was een beetje bang dat het te glad zou zijn voor mijn grote Schatzmann maar gelukkig waren de banen nog goed te rijden en behaalde we 224 en 233 wat goed was voor twee keer een tweede plaats. Met een andere outfit op Rocky voor de Sublicup 5 jarige dressuurpaarden. Rocky liep super en behaalde 80,4% en een eerste plaats. Helaas weer in de regen en dus opnieuw andere kleren aan voor Boeve's K3 Noir in de Prix st Georges. Het bleef droog en K3 liet een hele fijne foutloze proef zien. De score van 62.70 was niet voldoende voor een plaatsing maar ik was super blij met de proef en hoe hij zich liet rijden. Als laatste van mijn te rijden proeven en van de Inter I ging ik de baan in met K3. Helaas kregen we toen een wolkbreuk. Het waaide flink en het water kwam met emmers naar beneden waardoor ik besloot af te groeten. Ondanks mijn natte pakken van de dag konden we tevreden huiswaards

Kijk naar een leuke compilatie van de show in Taiwan

Hier hebben de link van de compilatie van de show die we in Taiwan hebben gegeven.

Op deze show hebben we vijf paarden laten zien die via onze stal naar Taiwan zijn verkocht. Het zijn de paarden op volgorde zoals ze in de show te zien zijn; Aito W, Doni, Bandolera, Balou en Orchis.

 

http://www.youtube.com/watch?v=k-j012mS8nU&feature=share

Goede prestaties tijdens de Brabantse Ruiterdagen

Afgelopen weekend kwam ik met Schatzmann van start tijdens de Hoefslag Dressuur Trophy in Oudenbosch. Tijdens de Hoefslag Dressuur Trophy wordt er een Kür wedstrijd verreden tussen de 20 beste Z2 combinaties van Nederland. De eerste Kür die ik reed liep Schatzmann super fijn. Ik wist hiermee de 3 plaatst te bemachtigen met 70,25%, jammer genoeg had ik wel enig verschil tussen de beide juryleden namelijk 68,5% en 72% wat in een eerste en derde plaats resulteerde. De eerste drie ruiters mochten terug komen in de hoofdring om daar nog een keer voor dezelfde juryleden de kür te rijden. Alle drie de starters waren zeer goede combinaties, de punten lagen dan ook erg dicht bij elkaar. Ik heb het erg gaaf gevonden om met Schatzmann in de hoofdring te rijden. Schatzmann werd in de hoofdring spectaculairder, maar helaas ontstonden er hierdoor ook enkele schoonheidsfoutjes. Uiteindelijk wisten we al derde te eindigen met 68,1%.

Boeve's K3 Noir terug in de wedstrijdsport na zijn castratie

 

Afgelopen weekend zijn we met Boeve's K3 Noir voor het eerst na zijn castratie weer van start gegaan in de Lichte Tour tijdens de subtopwedstijd in Ermelo. Ik ben zeer tevreden over zijn optreden. Hij is zeer fijn te bewerken in de baan, maar na een kleine periode eruit geweest te zijn heb ik wel iets te voorzichtig gereden. In de Prix St Georges leverde dit mij 61,71% op en in de Inter I kreeg ik 62,17%

Schatzmann aan start in de Hoefslag Dressuur Trophy

 

 

Komend weekend kom ik met Schatzmann aan de start in de Hoefslag Dressuur Trophy. Hierbij strijden de beste 20 Z2 combinaties van Nederland om de titel. Wij rijden daar een Kür op muziek en de beste 3 combinaties mogen terug komen in de hoofring op de Brabantse Ruiterdagen in Oudenbosch.

 

 

 

Jay wederom aan de start in Nederland

 

Volgende week komt Jay, een van de Taiwanese ruiters die wij begeleiden, weer naar nederland om hier concours ervaring op te doen. Hij zal starten op het springconcours in Rijssen. Wij wensen hem zeer veel succes en hopen dat hij een leerzame en succesvolle tijd hier in Nederland zal hebben.

Geslaagd bezoek aan Taiwan

 

Vorige week zijn we voor een paar dagen naar Taiwan geweest. Tijdens mijn bezoek heb ik de paarden getraind die daar onlangs vanuit Nederland aangekomen waren. Ook heb ik meerdere lessen gegeven aan mijn Taiwanese klanten. Als afsluiting van mijn bezoek is er een showavond gehouden. Het was voor het eerst dat er een zo'n dergelijke show gehouden werd in Taiwan. Tijdens deze avond heb ik 3 paarden in de dressuur voorgesteld en er werden tevens 2 paarden gesprongen waarbij ik ook enige begeleiding heb gegeven. Het was een zeer leuke avond en de bezoekers waren ook zeer enthousiast over ons optreden. Op de foto met Aito.

 

Monsterscore voor Schatzmann tijdens de Almelose Ruiterdagen

 

Aangezien ik in de week van de Almelose Ruiterdagen in Taiwan zou verblijven heb ik maar een keer kunnen starten. Met Schatzmann kwam ik aan de start in de klasse Z2. Schatzmann wist een erg fijne proef te lopen en dat werd zeer gewaardeerd door de jury. Met een percentage van 71,2% wisten we, met een verschil van 8% met de tweede plaats, de proef te winnen.

 

Zegetour met Schatzmann zet voort

Afgelopen weekend zijn we naar Marienheem gegaan met Schatzmann. Ik bracht hem uit in het Z2. Ook dit maal wisten we twee keer de eerste plaats te bemachtigen. Ondanks dat de banen wat bergachtig waren heb ik fijn kunnen rijden. De eerste proef moest ik er iets meer aan blijven maar de tweede proef leek het allemaal bijna vanzelf te gaan. Ik was zelf zeer tevreden over de proeven. Het eerste jurylid was ook zeer tevreden met mijn proef en beloonde die met 67,6%, de jury van de 2e proef had echter een compleet ander beeld van mijn paard en mijn proef. Waar ik vond dat ik fijn gereden had was hij best negatief over de meeste punten, uiteindelijk kreeg ik voor deze proef 61,1% wat nog wel goed was voor een eerste plaats. Vooral vergeleken met onze scores te afgelopen tijd vielen deze scores mij erg tegen. Ik ben erg blij met de vorderingen die Schatzmann en ik de laatste tijd maken. We hebben nog een klein aantal wedstrijden Z2 opgegeven en zullen dan de overstap maken naar het ZZ licht.

Zurona drachtig

Wij hebben onze keur elite merrie Zurona (Negro x Vincent) weer laten dekken en onlangs is zij ook drachtig bevonden. Zurona is gedekt door de hengst Charmeur (Florencio x Jazz). Charmeur is een dressuurpaard met een fantastisch silhouet, veel zelfhouding en zeer goede basisgangen. Hij heeft een zeer uniforme collectie nakomelingen en komt uit een predikaatrijke bloedlijn, wij denken dat hij erg goed zal passen bij onze Zurona die ook uit een zeer predikaatrijke bloedlijn komt.

Boeve's K3 Noir gecastreerd

Onlangs hebben we Boeve's K3 Noir laten castreren om hem volledig te gaan richten op de sport. Boeve's K3 Noir zit na de castratie weer super in zijn vel en lijkt weinig last te hebben gehad van de castratie. We gaan hem rustig weer opbouwen naar zijn niveau waarna we weer met hem aan de start zullen verschijnen.

Leuke clinic tijdens de HTC dag in Ermelo

 

Afgelopen zaterdag heb ik samen met lesklant Mariska Meenhuis een clinic verzorgt tijdens de landelijk HTC dag in Ermelo. Onder begeleiding van Gera van Lent gaf ik een clinic met het Lichte Tour paard Sylvester (v. Lancelot) van Inge Meijer en met Mariska Meenhuis met haar Z1 paard Amon (v. Solitair). Onder grote belangstelling van de geselecteerde talenten van het HTC wisten wij in grote lijnen de opbouw van een jong paard naar de Lichte Tour in woord en beeld over te brengen. Daarna mochten de toekomstige talenten zelf een proef rijden die onder andere door mij gejureerd werd. Ik vond het erg leuk om aan deze dag mee te werken, ik denk dat het zeer goed is dat er tegenwoordig voor de talenten deze begeleiding mogelijk is om de topsport naar hoger niveau te brengen.

Dubbele winst voor Schatzmann in Rijssen

Tijdens de Rijssense dressuurdagen kwamen we weer aan de start met Schatzmann in de klasse Z2. Ik heb fijn kunnen rijden met Schatzmann, ik kon hem mooi gesloten houden en hij bleef zeer goed gedragen in beide proeven. De juryleden waren ook zeer tevreden over onze proeven wat resulteerde in twee eerst plaatsen met 67,9% en 69,4%. Hiermee wisten wij ons ook te plaatsen voor de finale op zaterdagmiddag. Zaterdag hadden we al een druk programma omdat ik ook nog naar de HTC dag in Ermelo moest. Toen ik in Rijssen aan kwam stond Schatzmann al op mij te wachten. Helaas kreeg Schatzmann spanning en kwam hij niet goed uit de verf, met 61,18% vielen we buiten de prijzen in de finale.

 

Een aantal lesklanten wisten ook zeer goed te presteren tijdens de Rijssense dressuurdagen. Susan Stegehuis behaalde een 1e en een 2e plaats in de klasse M1. Mariska Meenhuis behaald een 3e plaats in het ZZ-licht, een 1e plaats in de Z1 en een 4e plaats in de M1. Nienke Borkent werd twee keer tweede in het M1. En Kirsten Nieuwenhuis werd met de door ons opgeleide Christa twee keer zesde in de klasse B.

Clinic tijdens HTC dag in Ermelo

Zaterdag 26 mei zal ik met Schatzmann een clinic geven tijdens de HTC dag in Ermelo. Het Pavo Hippisch Talentencentrum [Pavo HTC] richt zich op de ontwikkeling en begeleiding van jonge hippische talenten in dressuur, springen en SGW, met als  doel de kweekvijver voor de hippische topsport zijn. Op 26 mei organiseren ze een landelijke HTC dag waarbij alle talenten van het HTC de mogelijkheid krijgen om 's morgens een training te volgen en 's middags een proef of een parcours te rijden waarbij ze na afloop persoonlijk commentaar krijgen van de jury. Daarnaast zullen er gedurende dag enkele clinics en workshops te volgen zijn voor de talenten.

Jay niet onverdienstelijk aan de start in Vriezenveen

 Afgelopen week was Jay, een van de Taiwanese ruiters die wij begeleiden, weer in Nederland. Hij kwam tijdens het springconcours in Vriezenveen aan de start in het L en M springen. Van de zeven parcoursen die hij heeft gereden reed hij er 5 foutloos. en tijdens de finale wist hij een vierde plaats te behalen. We zijn er erg trots op dat Jay het goed doet op de Nederlandse concoursen en voor hem is het een goede manier om ervaring op te doen.

 

Succesvolle start met Schatzmann in Wierden

Tijdens het concours in Wierden wisten we een eerste en tweede plaatst te behalen met Schatzmann in de klasse Z2. Tijdens de eerste proef ontstond er veel spanning toen Schatzmann alleen over bleef op het terrein. Hierdoor ontstonden een aantal foutjes en een score van 64,7% was goed voor een tweede plaats. De tweede proef moest verreden worden naast een enge sloot. Hier wist ik echter wel de aandacht van Schatzmann erbij te houden en met een score van 63,8% wisten we deze proef te winnen.

Wederom dubbele winst voor Schatzmann en winst in de Prix St Georges met Boeve's K3 Noir

Tijdens het concours in Diepenveen wisten we met Schatzmann beide proeven in de klasse Z2 te winnen. Schatzmann liet zich super rijden en liep 2 foutloze proeven. Ik kan echt genieten van dit paard dat zo graag voor je wil werken. Beide proeven wisten we 68,5% te behalen en in de 2e proef stonden we daarmee 4% boven de nummer twee.

Met Boeve's K3 Noir konden we in de Prix St Georges met 64,74% beslag leggen op de 1e plaats. ik kon hem fijn aan de hand rijden en krijg steeds meer de kans om sterker te rijden. Tijdens de Intermediaire I probeerde ik er meer uit te halen. Helaas kregen we hierdoor meer spanning waardoor er een aantal fouten ontstonden. Uiteindelijk wisten we nog 63,03% te behalen maar hiermee wisten we geen prijs te bemachtigen.

Goede resultaten in Schaijk voor Schatzmann en Rocky LVD

Afgelopen dinsdag zijn we met Schatzmann en Rocky LVD gestart in Schaijk. Schatzmann wist beide proeven in het Z2 te winnen met 65% en 65,59%. Ondanks dat Schatzmann nog wat sterker mag worden begint hij zeer fijne proeven te lopen. De juryleden waren ook weer zeer te spreken over zijn verrichtingen al zijn er nog wel enkele kleine aandachtspuntjes. Rocky LVD wist een gedeelde 2e plaatst te bemachtigen in de Subli Cup met 70,6%. Rocky LVD begint zich fijn te ontwikkelen en gaat zijn lijf steeds beter te gebruiken.

Merrie veulen voor Babouche

Onlangs is ons 2e veulen van dit jaar geboren. Onze Babouche (v. Sydney) kreeg een prachtig merrieveulen van Ampère. Babouche had ons een klein beetje verrast met de geboorte van haar veulen en had de geboorte van haar 1e veulen in haar eentje gedaan. Alles is gelukkig goed verlopen en het veulen begint zich al mooi te ontwikkelen en loopt al heerlijk te swingen in de wei. We zijn zeer content met onze veulens van dit jaar en hopen hier 2 mooie aanwinsten voor de toekomst te hebben.

 

Hengstveulen voor Zurona

Afgelopen nacht is ons eerste veulen geboren. Het is een hengstveulen van Bretton Woods uit onze merrie keur elite Zurona (Negro x Vincent). het veulen is vannacht om 1 uur geboren en binnen de kortste keren ging hij in de benen en al vrij snel wist hij te drinken bij zijn moeder. Wij zijn erg blij met dit mooie donkere veulen van Bretton Woods, een topper voor de toekomst!

Taiwanezen in Nederland

Afgelopen weken waren weer vrienden uit Taiwan op bezoek in Nederland. Ze kwamen naar Nederland om te kijken naar paarden en om ook weer enige ervaring op te doen. Ik heb ze kunnen helpen in de training met een aantal door hun aangekochte paarden en was er ook de mogelijkheid om te  starten op concours. Jay heeft niet onverdienstelijk gereden op concours in Albergen waar hij met 3 paarden gestart is. Op de laatst dag heeft hij daar zelfs zijn eerste Z parcours gereden, helaas had hij een verkeerd ingeschatte sprong maar verder wist hij foutloos te blijven. Inmiddels zijn zij weer terug naar Taiwan om met de opgedane ervaringen daar weer verder te werken. En binnenkort zullen er weer een aantal paarden naar Taiwan vertrekken om daar uitgebracht te worden.

Dubbele overwinning voor Schatzmann

 

Op de laatste dag in maart hebben wij ons eerste outdoorconcours van dit jaar verreden. Ik kwam met Schatzmann in Vorden aan start in de klasse Z2. Ondanks dat Schatzmann met het losrijden vrij druk was hebben we een zeer fijne proef gereden. Beide proeven wisten we de 1e plaatst te behalen met 68,5% en 65,9%. Bij beide proeven kregen we zeer leuk commentaar van de juryleden die erg tevreden waren over de proeven.

 

Schatzmann 2e plaats in Marienheem

 

Afgelopen weekend zijn we met Schatzmann naar Marienheem geweest. Wij wisten hier een 2e plaatst te behalen met 65,23% in de klasse Z2. in deze proef wisten wij meerdere achten te behalen, helaas ook enkele onvoldoendes door een aantal fouten. Ondanks dat we nog steeds meer kunnen verbeteren krijg ik steeds meer controle in de proef en ben ik erg blij met de vooruitgang die Schatzmann boekt. Aangezien het Z2 in handicap werd verreden moesten we de 1e plaats afstaan aan Frank Hosmar die met Tiesto startte in het ZZ-licht en 65,43% behaalde. 

Clinic Linda en Steven Veldhuis in Haaksbergen

Afgelopen zomer was er weer een prachtig concours georganiseerd in Haaksbergen. Het evenement zorgt voor een lang weekeinde dressuur genot. Ik mocht een clinic verzorgen samen met springruiter Steven Veldhuis. Het thema van de clinic; de verschillen en overeenkomsten van het trainen van een dressuur en spring paard.

Op deze link kunt u een paar stukjes van deze clinic bekijken

http://youtu.be/8MHwyZbXfck

Zurona hoogdrachtig

Door het niet doorgaan van vele concoursen door het Rhinovirus hebben de laatste tijd geen nieuwsberichten meer kunnen melden met wedstrijduitslagen. Wij kunnen u wel vertellen dat onze merrie Zurona deze week uitgerekend is en wij dus uitkijken naar ons 1e veulen van dit jaar. Zurona is drachtig van de hengst Bretton Woods. Ook verwachten wij dit jaar een veulen van Babouche, zij is gedekt door de hengst Ampère.

Lichte Tour Marienheem met Boeve's K3 Noir

 

Afgelopen weekend zijn wij in Mariënheem in de Lichte Tour gestart met Boeve's K3 Noir. In Mariënheem hebben we 2 fijne proeven gereden met Boeve's K3 Noir. Helaas hadden we beide proeven wel kleine foutjes, waardoor er toch een aantal storingen in de proef kwamen. Vooral in de Inter I werden de foutjes streng aangerekend en de goede punten minder gewaardeerd waardoor vooral in deze proef de punten wel tegen vielen.

 

Boeve's K3 Noir mooie resultaten in Uden

 

 

Afgelopen dinsdag ben ik met Boeve's K3 Noir naar Uden gegaan en hebben we weer gestart in de Prix St Georges en Intermediaire I. Wij wisten daar een 3e plaats te halen in de halen in de Prix St Georges en een 2e plaats in de Intermediaire I. Boeve's K3 Noir weet ook in de Lichte Tour weer zeer constant te presteren en we zijn blij dat hij in zo'n korte tijd op dit niveau boven verwachting presteert.

Schatzmann derde tijdens Overijsselse Kampioenschappen

Tijdens de Overijsselse Kampioenschappen in Bathmen hebben we met Schatzmann een derde plek weten te behalen. Er was een goede kopgroep waardoor de concurrentie groot was. Helaas had ik zelf last van buikgriep en daardoor minder fijn mijn proeven kon rijden. Ik ben erg tevreden over Schatzmann, hij liep een erg fijne proef en kür. En daarmee kunnen we toch terug kijken naar een fijn resultaat. Helaas gingen er maar 2 combinaties door naar de Nederlandse Kampioenschappen waardoor de Kampioenschappen voor ons hier ophouden.

 

Mijn leerling Inge Meijer wist in de Z1 de kampioenstitel te behalen met Don Amigo. We feliciteren haar met dit behaalde resultaat en wensen haar veel succes op de Nederlandse Kampioenschappen.

Dubbele winst met Boeve's K3 Noir in de Prix St-Georges en Intermediaire I

Afgelopen weekend wisten we in Assen dubbele winst te halen met Boeve's K3 Noir in de Prix St-Georges en Intermediaire I. De eerste proef wisten we de winst te behalen met 65,46%. Deze proef had naar mijn idee iets actiever gemogen en daarom heb ik de tweede proef met meer activiteit gereden. Dit werd gewaardeerd door de juryleden en Inter I wonnen we met 67.70% en daarmee kwamen we ruim 3% boven de nummer 2 in de groep.

Schatzmann Kringkampioen

Tijdens de indoor Kringkampioenschappen in Saasveld is Schatzmann Kringkampioen in het Z2 geworden. Het kampioenschap werd verreden over 2 proeven. De situatie in Saasveld was echter niet optimaal. Er werd gereden op een harde bodem en tijdens de 1e proef ontstond veel onrust door reparatie aan een pompsyteem in de rijhal. Hierdoor kregen we enige spanning in de 1e proef, maar desondanks vielen de resultaten in de 1e proef niet tegen. De 2e proef wisten we ons echter te herstellen en konden we een zeer fijne proef neerzetten die ons 70% opleverde en daarmee ook het Kringkampioenschap op onze naam schreven.

Na het behalen van deze titel gaan we met veel plezier toewerken naar de Regiokampioenschappen die 3 en 4 februari zullen plaatsvinden in Bathmen.

Rocky LVD naar de finale Subli Cup

 

Tijdens de finale Subli Cup vierjarige dresuurpaarden heeft Rocky LVD een gedeelde 7ste plaats weten te behalen. Wij zijn erg blij met dit resultaat van deze jonge nog in de groei zijnde Rocky LVD. Rocky LVD liep een zeer constante proef en liet hierbij zien dat hij bij de top van de vierjarige dressuurpaarden weet te scharen. Wij hebben zelf ook zeer veel vertrouwen in deze hengst en hopen in de toekomst veel meer van hem te kunnen laten horen.

 

 

 

Leuk artikel Hippisch Oost Nederland

In de laatste editie van Hippisch Oost Nederland is een interview met mij geplaatst. Mij werd daarin gevraagd een aantal dingen te beschrijven hoe je in de sport te top kunt bereiken en wat daarbij nodig is. Ook staan er wat technische tips over dressuurrijden in. Zelf vond ik het een eer om op de voorpagina te komen samen met onze 4 jarige hengst Rocky. Deze foto is gemaakt door Melanie Brevink.

Goede resultaten in de Twente Cup

 

Ook dit jaar hebben we weer meegestreden in de wedstrijden om de Twente Cup. Met Schatzmann hebben we in het Z2 een 2e plaats gehaald in de halve finale.  De volgende dag werd de goed bezette finale gereden. Vooral in de lagere klasses deden enkele zeer goede jonge paarden mee. Ik ben dan ook erg tevreden met onze 6e plaats in de finale van de Twente Cup.

Ook heeft een aantal lesklanten zeer verdienstelijk gereden in de finale. Mariska Meenhuis wist een 2e plaatst te bemachtigen met Amon (M1) en Inge Meijer werd 3e met Don Amigo (Z1)

 

 

Boeve's K3 Super in de Lichte Tour

Afgelopen weekeinde, 27 november om precies te zijn, ben ik naar Lonneker gegaan met Boeve's K3 Noir. We moesten als eerste combinatie van start. Boeve's K3 liep heel fijn en stond goed aan de hulpen. Hij liep de proef nagenoeg foutloos door. De juryleden zaten mooi op een lijn, en het commentaar was leuk. Ik weet dat er in de toekomst nog meer uit te halen valt. Met een eerste plaats in de Prix st. Georges en een tweede plek in de Inter I was ik heel erg tevreden.

Zilveren ster zeer succesvol.

Afgelopen weekeinde, van 16 tot en met 18 september, reden we naar Haaksbergen, naar het mooie dressuur concours de Zilveren Ster. We hadden aardig wat op ons programma staan. De paarden die de spits afbeten waren Schatzmann en Vancouver in het ZZ licht. Schatzmann die net weer zijn eerste concours mocht lopen debuteerde in het ZZ licht en deed dit zeer goed. Helaas met een 6e en een 7e plaats net buiten de prijzen, maar hij heeft wel in beide proeven 61% gescoord. Vancouver was met een 2e en 4e plaats zeer goed in vorm en met ruim 64% en 66% waren we super tevreden.

Op zaterdag beet Vancouver de spits af met ook direct een winnende proef van meer dan 66%. In de tweede proef ontstond er wat spanning door de reclameborden wat ons aardig wat punten heeft gekost en werden we 7e met rond de 61%. Schatzmann liep mee in de druk bezette Hoefslagcup. Hij behaalde daar een mooie 8e plaats. Rocky zette zijn beste beentje voor in de jonge paarden rubriek en met 70 punten viel hij helaas niet in de prijzen maar toch waren we zeer tevreden.

Zondagmiddag heb ik met Boeve's K3 Noir en Steven Veldhuis met zijn springpaard een leuke clinic verzorgd. Het thema was de overeenkomsten en verschillen in de training van dressuur- en springpaarden. Boeve's K3 noir liet zelfs zijn eerste 5 wissels om de pas zien.

Na de clinic reed ik de finale met Vancouver. We reden een fijne kur en werden 2e met 67%. Ook hadden we de eer om de publieksprijs te winnen. Het was een geweldig weekeinde.

De laatste 2 weken heb ik een zeer goede steun gehad van mijn stagaires en van onze Taiwanese gast Ivy. Ivy heeft de tijd van haar leven gehad hier in Nederland met zo veel paarden en gebeurtenissen in deze twee weken.

In het weekeinde van 27 augustes werd er een subtop concours georganiseerd in Almelo. Voor ons is dat natuurlijk een thuiswedstrijd met maar een kwartier verwijderd van het wedstrijd terrein. Het was gelukkig goed weer en met de all weather bodems kan je daar ook prima rijden.

Als eerste moest ik met de Houston ruin Vancouver de ZZ licht baan betreden. Hij had de hele week een pittige training achter de rug en was iets meer vermoeid dan anders, maar hij liep twee goede proeven. Hij was 2e en 5e met 65% en 63.14%

Ook Boeve's K3 Noir heeft in Almelo meegestreden. Hij doorliep een zeer goede Prix st Georges waarmee hij op de 2e plaats eindigde met 64,47%. We hadden op dit concours ook ons debuut in de Inter I. Tijdens het oefenconcours eerder in de week liep hij die proef foutloos door maar nu slopen er door miscommunicatie toch een paar fouten in de series en in een pirouette. Met 62.89% waren we nog heel tevreden. Hij liep al met al heel fijn.

Leuke clinic op gehandicapte manege t'Zoekersveld

Afgelopen zaterdag 9 juli had ik met de hengst Boeve's K3 Noir een clinic. Samen met dressuur amazone Shirley Meijer op haar mooie zwarte ruin was het een leuke belevenis. Voor de paarden is dit een fijne oefening. Ze worden vaak erg braaf en gehoorzaam van een clinic en ik rijd het dan ook graag.

Hierbij een impressiefilpje van de clinic

http://www.youtube.com/watch?v=VKd3em3Hw7k

Debuut Boeve's K3 Noir Prix St. Georges

Afgelopen weekeinde, 2-3 juli, was een spannend weekeinde voor Boeve’s K3 en mij. We hadden ons debuut in de Prix St. Georges. Het is nog niet zo lang geleden dat we ons debuut in het ZZ Zwaar hadden en die klasse heeft hij met glans doorgelopen. In Kootwijk was het dan zover. Hij liep een nette proef met nog een aantal verbeterpuntjes. We werden 5e met iets meer dan 61 %. Daarmee was ik heel tevreden. Op zondag vertrokken we naar Almelo, om voor de tweede keer in de Prix St George aan de start te komen. De proef was beter dan in Kootwijk en dat werd dan ook beloond met meer dan 62% en een vijfde prijs. Het was voor mij een zeer geslaagd weekeinde!

Rocky 3e in Subli Cup met 74%

Tijdens het mooie concours in Kootwijk heb ik met onze hengst Rocky meegestreden om de Subli Cup voor 4 jarige paarden. Het was zijn 3e concours en hij gedroeg zich super. Eerder was hij al een keer 2e en een keer viel hij net buiten de prijzen met een score van 80%. Rocky liep een hele fijne proef. Deze keer werden we derde met 74%. In Zevenaar hebben we binnenkort ons laatste optreden in de Subli Cup.

Vancouver zeer goed in ZZ licht Kootwijk

We hebben het weekeinde van 2 en 3 juli een druk maar leuk concours schema gehad.

Op zaterdag zijn we naar Kootwijk gereden met K3, Vancouver en Rocky. We hadden hele fijne starttijden en alles verliep vlekkeloos. Als eerste was Vancouver aan de beurt.Vancouver heb ik te rijden van een van mijn klanten en hij is plezierig om mee te werken De eerste proef liep hij mooi foutloos door en daarin werden we 2e met meer dan 64%. In de 2e proef slopen er in het begin een paar slordige foutjes in maar eindigde de proef goed en werden we 3e met meer dan 62%. Ik ben zeer blij met de vorderingen van Vancouver

Helaas mindere score voor Boeve's K3 Noir

Tijdens de kampioenschappen in De Steeg op zaterdag 11 juni verliep het voor mij en Boeve's K3 Noir niet zoals gepland. De training ging voorbeeldig en zelfs op het losrijterrein was ik zeer tevreden over het geheel. In de proef ging het echter mis. Boeve's K3 leek wat geïntimideerd door het terrein en sloot zich af. Ik moest hem een aantal keren bij de les halen waardoor er onvoorziene fouten ontstonden. Dit resulteerden in een 20e plaats. Helaas voor ons ging het kampioenschap op een niet al te vrolijke manier voorbij. Toch trainen we lekker verder richting de Prix St. Georges.

Finale plaats NK ZZ Zwaar voor Boeve's K3 Noir

Op 8 tot en met 13 juni worden de Nederlandse kampioenschappen gehouden.

Dit is tijdens outdoor Gelderland in de prachtige kasteeltuinen in De Steeg. De selectie wedstrijden werden georganiseerd in Almelo, Uden en de laatste in Ermelo.

Boeve’s K3 Noir heeft in de korte tijd dat hij ZZ zwaar loopt al super gepresteerd en heeft zich zeer goed weten te kwalificeren voor deze kampioenschappen. We hebben 50 plaatsingspunten weten binnen te halen en mogen dus ons beste beentje voor gaan zetten tijdens dit mooie concours.

Top tien ZZ-Zwaar

Emmelie Scholtens, Westenwind (77)
Lotje Schoots, Zarah (77)
Thamar Zweistra, Whoopy (70)
Theo hanzon, Easy Game (67)
Mirelle van Kemenade, Vivaldo (61)
Fieke Houwen, Miss Loxley (60)
Lars op ’t Hoog, Survival (55)
Laurens van lieren, President’s Wonderboy (50)
Linda Verwaal, Boeve’s K3 Noir (50)
Annemiek Vincourt, Kansas C (49)
Seth Boschman, Wannahave (49)

Goed concours Schaijk

In de maand mei hebben we een zeer gezellig druk concours schema. Na Uden Schaijk en Diepenveen zijn we op dinsdag 10 mei nog een keer naar Schaijk gereden. Dit keer hebben we Utah (Ross), Vancouver en Rocky meegenomen.

De spits werd afgebeten door Utah. Hij had veel geleerd in Diepenveen en liep twee super proeven. Met ruim 65% en 66% hadden we een eerste en derde plaats te pakken. Het gevoel was al top en met zulke scores kan er niets meer mis gaan.

Als tweede hebben we Vancouver gezadeld. Ik heb hem 1 proef in het ZZ licht gereden. Hij liep nog geen foutloze proef maar scoorde toch al bijna 62% en werd in een grote groep 5e.

Als laatste heb ik Rocky LVD gereden. Rocky liep in Almelo al fijn maar nu met wat meer training was hij nog beter en oplettender. Helaas was het de amazone die doormiddel van een niet getoonde oefening er puntjes af had gehaald. Met 80% waren we meer den tevreden. Rocky was daarmee in een ruime groep met jonge toppers op een mooie 5e plaats geeïndigd. Wij konden zeer tevreden huiswaarts.

Concours Diepenveen

In het weekeinde van 8 mei zijn we naar Diepenveen gereden met de paarden Utah (Ross) en Boeve's K3 Noir.

Als eerste was K3 aan de beurt, hij liep twee goede proeven, al was zijn concentratie in Uden de week ervoor beter. In de eerste proef hadden we zeer veel punten verschil en eindigde ik bij een jury op de eerste en bij de ander op de  voorlaatste plaats. Dit is natuurlijk jammer maar het zijn nu eenmaal de nadelen van onze geliefde sport. In de tweede proef werden we 5e met ook zeer veel punten verschil maar weinig plaatsing verschil. Ik was zelf erg tevreden over het optreden van K3.

Als tweede in de ring was Utah. Het was voor hem een wat gespannen concours en voor mij een oefenrondje, om hem oplettend te maken voor de toekomst. Hij was in de tweede proef net buiten de prijzen en in de eerste proef niet erbij. Wel heb ik het gevoel dat hij zeer veel geleerd heeft.

Boeve's K3 Noir top op selectiewedstrijd Uden

Afgelopen zondag 1 mei had ik in Uden selectie in het ZZ Zwaar met Boeve's K3 Noir. Het was een zeer netjes georganiseerd concours en we hadden prachtuig weer. Boeve's K3 Noir zette zijn beste beentje voor. We reden samen twee hele fijne proeven met een fantastich gevoel. Het mooie commentaar van de jury was dan ook "alsof het vanzelf ging". we werden eerste en vierde met een percentage van 65,71% en 64,86. Nog een selectie wedstrijd te gaan en dan hopenlijk naar de Nederlandse Kampioenschappen in De Steeg.

Boeve's K3 Noir presteert weer goed

Afgelopen dinsdag 26 april zijn we met Boeve's K3 Noir en onze nieuwe troef Vancouver naar Schaik gereden.

Boeve's K3 Noir liet zichzelf weer goed zien in het ZZ-Zwaar. Ik was zeer blij met zijn oplettendheid en het resultaat. In de eerste proef reden we naar de 4e plaats met een score van 62,43% en in de tweede proef behaalde hij een mooie score van 65,29% en een hele nette 2e plaats.

Vancouver had zijn eerste debuut in het ZZ-licht. Ik was niet ontevreden maar de combinatie moet nog groeien. Bij de eerste proef haalde hij een score van 60,00% en een 8e plaats. Bij de 2e proef haalde hij een score van 59,43% en behaalde de 10e plaats.

 

Selectie ZZ zwaar en Subli Cup voor K3 en Rocky

Het was afgelopen weekeinde een mooi weekeinde voor het grote nationale concours te Almelo. Er werd de eerste selectie wedstrijd verreden voor de Nederlandse kampioenschappen. Zaterdag was als eerste Boeve's K3 Noir aan de beurt. Ik was heel blij met zijn houding en zijn oplettendheid. We kwamen als tweede aan start in een groep van 34 starters. De eerste proef gijng netjes maar mocht iets gedurfder. We kregen 61.71% waarmee we de 14e plek behaalde. De 2e proef durfde ik meer te rijden en stond hij er nog beter aan. Dat werd beloond met een 8e prijs en 63,71%.

Ook Rocky en Babouche mochten mee naar Almelo. Op zondag werd de Subli Cup voor jonge paarden verreden. Rocky had een geweldige score van 75% en werd daarmee 2e. Babouche had het met haar nagenoeg 1.80mtr lijf wat moeilijk in de relatief moeilijke proef en werd alsnog 4e. Een geslaagd weekeinde.

Debuut ZZ Zwaar Boeve's K3 Noir

Afelopen zaterdag avond ben ik naar Schaijk gereden voor mijn debuut in het ZZ Zwaar met Boeve's K3 Noir. Het was een van de eerste buitenconcoursen. In Schaijk wordt alles op zand verreden en daarom start ik daar graag.

In de eerste proef hadden we nog een paar foutjes maar kregen we 60,71% en in de 2e proef waar K3 veel gemakkelijker doorliep hadden we 64%. In de kleine ring waarin we reden waren we 3e en 2e in de plaatsing.

Ik was zeer tevreden over zijn eerste keer ZZ zwaar. In het weekeinde van 16 en 17 april hebben we in Almelo ons volgend ZZ Zwaar optreden en daar zal ik ook met mijn jonge paarden meerijden in de Subli Cup.

 

Boeve's K3 Noir mooie scores in laatste ZZ licht

Afgelopen dinsdag 29 maart ben ik met K3 en Ross naar Schaijk gereden voor ons eerste outdoor concours. Ik rijd daar graag omdat de proeven op zand gereden worden en er veel mogelijkheden zijn om de paarden goed te laten wennen.

Ross heb ik meegenomen om te oefenen, hij pakt zijn werk thuis goed op en ik heb proeven gereden om hem in het werk te verbeteren, daardoor had ik niet een super score maar een paar zeer goede trainingsrondjes.

Met K3 was het de laatste keer dat ik in de ZZ licht baan verscheen en hij liet zich super zien. In de eerste proef had hij een paar schoonheids foutjes en liep hij een score van 62.97% in de tweede proef was hij foutloos en scoorde hij 65.19%. Het was een zeer grote groep in schaijk en we zaten met zowel een 6e als 8e plaats in de prijzen. Vanaf april starten Boeve's K3 en ik in het ZZ zwaar.

Een mooi merrie veulen voor Zurona

Donderdag nacht rond 1 uur heeft onze elite merrie Zurona het leven geschonken aan een heel mooi en groot merrie veulen. Het veulen heet Gaya LVD. Ze is volledig gezond te wereld gekomen en laat dat goed merken. Als afstamming heeft Gaya LVD Oskar x Negro. We zijn heel blij met dit mooie veulen.

Boeve's K3 Noir goed gepresteerd in het ZZ licht.

Boeve’s K3 Noir goed gepresteerd in het ZZ licht.

Zondag 27 februari jongstleden ben ik met mijn paard K3 naar de Denekampse dressuurdagen gereden. Boeve’s K3 Noir zette zijn beste beentje voor. Dit resulteerde in een mooi 1e en 6e plaats. In de eerste proef was Boeve’s K3 Noir fijn te rijden en scoorde 63,71 %. De tweede proef liep hij voor mijn gevoel nog beter, hij stond er meer “aan” . Helaas vond de jury hem iets te kort in de hals en dat kostte ons zeer veel punten. Hij scoorde 60,29 %. We zullen nog een keer in de ZZ licht ring verschijnen maar vanaf april starten we ZZ zwaar.

 

Tijdens de Denekampse dressuur dagen hebben dus mijn beide paarden hun beste beentjes voor gezet. Utah (Ross) liep een mooie tweede plaats in het Z2 en Boeve’s K3 Noir een eerste plaats in het ZZ Licht. Ik ben erg trots op ze!

Debuut Utah.

We hebben een nieuw paard op stal. Dit is de bruine ruin Utah. Utah is een nakomeling van de hengst Rossini. Afgelopen zaterdag 26 Februari had  ik met Utah (Ross)  concours in Denekamp. In de eerste proef was hij nog een beetje onwennig en kwam hij achter het been. Uiteindelijk scoorde hij toch nog 211 punten en liep net buiten de prijzen. De tweede proef gedroeg hij zich keurig en liep een mooie tweede plaats met 221. Hij was beter geconcentreerd en liet mij fijner de proef door rijden. Het was voor ons als duo het eerste Z2 concours.

Z1 Titel Twente Cup voor Phoenix

Afgelopen vrijdag 10 december werd de laatste selectiewedstrijd om de Twente Cup verreden.

Met de paarden Phoenix en Schatzmann stond ik in het Z1 en het Z1 bovenaan in de tussenstand. Helaas raakte Schatzmann de dag voor de wedstrijd geblesseerd en kon hij niet meestrijden. Phoenix daarintegen liep een nette proef en werd beloond met een 3e plaats. mijn lesklant Mariska Meenhuis won het Z2. 

Van de 4 wedstrijden die verreden waren was ik met Phoenix degene met de beste resultaten en werden we 1e. We kregen een mooie statiedeken. Wat een mooi einde voor haar Z1, nu op naar het Z2.

De volgende dag hebben we voor de Finale gestreden. De beste 2 van elke klasse mochten tegen elkaar strijden. Phoenix liep een nette proef maar werd helaas daarvoor niet met voldoende punten beloond. Wel deden mijn lesklanten het heel goed,  Kim Koops (L2) die in de finale op een 2e plaats eindigde en Inge Meijer (M1) die op een 3e plaats eindigde. Al met al dus toch een heel geslaagd concours.

Winst voor Rocky tijdens de jonge paarden rubrieken in Lonneker

Zondag 28 november jongstleden zijn we met de paarden Babousche, Christa, Rocky en Delphine naar Lonneker gereden voor de rijtest jonge dressurpaarden.

Rocky won de rubriek 3 jarige met zeer hoge punten, zijn gemiddelde was een 7,2. Christa liep onder mijn stagiaire Esmee ook zeer braaf en verdienstelijk mee.

Delphine werd met de mooie score van gemiddeld 7.4 tweede in de rubriek 4 jarige. Babouche behaalde met een gemiddelde van 6,7 de 5e plek. De paarden hebben zich allemaal super gedragen en het was weer een leuke en leerzame ervaring voor ze.

Twente Cup Denekamp triomphe voor Schatzmann

Vrijdag 26 november jongstleden ben ik met mijn beide Z paarden naar Denekamp gereden. Dit was voor mij de tweede wedstrijd voor de Twente Cup. Schatzmann moest als eerste in het Z2 aan de slag. Hij won de proef met maar liefst 236 punten. Hij was wel iets gespannen met losrijden. Dit kwam doordat wij in dezelfde hal een paar weken ervoor samen een leuke show heeft gegeven. Na een half uur begon de spanning af te zakken. In het begin van de proef vond hij alles interessant maar tegen het einde van de proef was hij weer lekker ontspannen.

Daarna was het de beurt aan Phoenix. Zij ging in het Z1 aan de slag. Ze liep een fijne proef en liet goede vooruitgang zien. Ze wordt steeds fijner aan het been en ook steeds oplettender. We werden 2e met een mooie score van 227 punten. Het was weer een geslaagd en gezellig concours, maar wel erg koud.

The Asian Games

Mijn Taiwanese pupil Alex had mij uitgenodigd om hem in China klaar te stomen voor de Aziatische Spelen. Zondag 14 november was het zover, mijn eerste Asian Games. Helaas ging het voor ons team niet zoals gehoopt. Doordat het zeer moeilijk was om vanuit Taiwan paarden te importeren naar China werden er 2 paarden geleend. Alex had een zwarte hengst die normaal kon bewegen. Helaas was de combinatie nog te groen om voldoende te kunnen scoren tijdens de wedstrijd. Het was wel een heel gezellige tijd met erg lekker weer.

Op de foto's Lee, Alex, Sherry Katja en ik tijdens een etentje.

Tijdens de opening van The Asian Games in Guanzhou

Schatzmann superscore tijdens de Twente Cup

Vrijdag 8 oktober was de eerste selectie wedstrijd voor de Twente Cup. Deze selectie wedstrijd werd gehouden op manege de Vossenbos te Wierden. De bak zag er mooi uit en het was leuk om er te rijden. Schatzmann, die zijn wedstrijd debuut in het Z1 deze zomer buiten had vond de entourage wel spannend maar bleef goed bij de les. Hij scoorde bijna 70% en kwam daarmee dik op de eerste plaats.

Ook Phoenix liep mee, zij loopt tijdens de Twente Cup nog Z1 en zal daarna de overstap maken naar de Z2. Het was een grote ring van meer dan 30 starters, waarin veel goede medestrijders deelnamen. Phoenix liep een goede proef, ze kreeg zelfs een 9 voor het binnenkomen. Met 220 punten eindigde we op de derde plek.

Zilveren ster Haaksbergen

Afgelopen weekeinde 17 t/m 19 september was er in Haaksbergen een zeer mooi georganiseerd concours. Wij hebben daar verschillende paarden voorgesteld.

Schatzmann debuteerde in het Z2 en heeft dat boven verwachting gedaan, K3 heeft zich super laten zien in het ZZ licht en Phoenix domineerde de Z1 dressuur.

Ook hebben wij onze vier jonge paarden Christa, Babouche, Rocky en Delphine in de jonge paarden rubriek mee laten lopen. Zij waren allemaal ontzettend braaf en gehoorzaam. Kortom een top weekeinde.

Hieronder de uitslagen.

 

Vrijdag:

 

Z1 Phoenix v. Polytraum  1ste  met 214 punten

Z1 Phoenix v. Polytraum 3  met 215 punten.

 

Z2 Schatzmann v. Sandro Hit  1ste met 220 punten.

Z2 Schatzmann v. Sandro Hit  6e met 214 punten.

 

ZZ-Licht Boeve’s K3 Noir 2e met 62,14 %

 

Zaterdag:

ZZ-Licht Boeve’s K3 Noir v. K2 2e met 62,71%
ZZ-Licht Boeve’s K3 Noir v. K2 7e met 60,59%

Jonge paarden 3 jarigen Rocky v. Rock Forever 4e met 76,5 punten

Jonge paarden 3 jarigen Christa v. Sandreo 7e met 71,0 punten

Jonge paarden 4 jarigen Delphine v. Dauphine 4e met 76,0 punten

Jonge paarden 4 jarigen Babouche v. Sidney 9e met 71,0 punten

 

Zondag:

Z1 Phoenix v. Polytraum 2e met 214 punten

Z1 Phoenix v. Polytraum 5e met 221 punten

 

Z2 Schatzmann v. Sandro Hit 3e met 212 punten

Z2 Schatzmann v. Sandro Hit 2e met 222 punten

Nederlandse Kapioenschappen weer voorbij

Het weekeinde van 3 en 4 september werden er in Ermelo de Nederlandse Kampioenschappen verreden. Samen met Overijssels kampioen Schatzmann ging ik erheen. De voorbereidingen waren super geweest, ik had alleen een blessure aan mijn ruiterspier waar ik last van had. Op het terrein werd het voor Schatzmann wel heel spannend. Tijdens het losrijden had ik het nog best druk met de 6 jarige hengst. In de proef was hij toch wel weer aardig bij de les. Hij heeft super stukken laten zien waarbij hij bij verschillende juryleden ook meerdere malen een 8 op scoorde. Helaas kwamen er door de spanning wel wat foutjes in die ons op de 9e plaats lieten vallen. De beste 7 mochten door naar de finale op zaterdag. helaas voor ons dus geen finale, maar toch dol gelukkig met dit bijzondere paard die nog iets meer ervaring kan gebruiken.

Binnenkort in Haaksbergen tijdens de Zilveren Ster breng ik Schatzmann voor het eerst in de Z2 uit.

Schatzmann Overijssels Kampioen

Vrijdag 20 augustus zijn wij met de merrie Phoenix en de hengst Schatzmann naar Wanneperveen gereden om aan de eerste selectie dag van de Overijsselse Kampioenschappen deel te nemen.

De paarden liepen fijn en we konden in beide ringen met een zege afsluiten. De volgende dag was het weer vroeg aanwezig zijn voor de finale. Deze werd beloond! De paarden liepen beide een zeer gehoorzame en fijne proef. Ik heb kunnen genieten tijdens het rijden en dat werd dan ook beloond. We werden Kampioen en reserve Kampioen.

Het was een zeer geslaagd concours.

Felicitaties vereniging Horstlinde

Vrijdag en zaterdag 20+21 augustus werden in Wanneperveen de Overijsselse Kampioenschappen gereden.

Op vrijdag moesten de combinaties allemaal één proef rijden voor 2 juryleden, waarna de besten op vrijdagmiddag nog een tweede proef mochten rijden.

 Linda Verwaal werd in beide Z1 ringen 1e met heel goede punten.

 De Z combinaties moesten voor deze finale proef op zaterdag opnieuw afreizen naar Wanneperveen.

Deze moeite werd voor Linda echter wel beloond, want ze werd Kampioen met Schatzmann en behaalde tevens de tweede prijs met Phoenix, waardoor ze zelfs een reservepaard heeft voor de NK in Ermelo.

 Wij feliciteren Linda van harte met dit super resultaat en wensen haar veel succes in Ermelo.

Bestuur en leden

Twentse Dressuurvereniging Horstlinde Hengelo 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ring 1

 

 

 

 

 

 

 

Z1  Dressuur

Proef: 24

 

 

 

 

 

 

Naam

Paard

Afstamming

Vereniging/Plaats

Jury C

Jury H

Tot.

%

Linda Verwaal

Schatzmann

Sandrohit

Horstlinde/Hengelo

222

226

448

65,88

Ring 2

 

 

 

 

 

 

 

Z1  Dressuur

Proef: 24

 

 

 

 

 

 

Linda Verwaal

Phoenix

Polytraum

Horstlinde/Hengelo

223

222

445

65,44

 Finale zaterdag 21 augustus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ring 1

Uit het hoofd rijden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Z1 Dressuur

Proef: 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naam

Paard

Afstamming

Vereniging/Plaats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Verwaal

Schatzmann

Sandrohit

Horstlinde/Hengelo

226

215

441

64,85

Afv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linda Verwaal

Phoenix

Polytraum

Horstlinde/Hengelo

215

217

432

63,53

2e paard

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeugd op komst

Onze merrie's Zurona (Negro x Vincent elite) en Sierra (Contender x Landgraf) zijn dragend.

Zurona ( Negro x Vincent elite) verwacht in april haar veulen van de hengst Oscar. Zij heeft eerder al een mooi veulen van Sir Oldenburg gegeven. Sierra (Contender X Landgraf) zal in mei bevallen van een Florencio veulen. Ze heeft al een heel mooi veulen van Westpoint, naast haar veulens van diverse springhensten waaronder Quasimodo en Coconut Grove. De dames staan te genieten in de wei. Op de foto; Zurona

The winning dressage team in Taiwan

Ruiterspelen in Taiwan

Henry met Fauchion                                                   Concours terrein by night

Geslaagde ruiterspelen in Taiwan

Op maandag 5 oktober vertrok ik voor twee weken naar Taiwan om daar een van de Taiwanese teams te begeleiden naar de Taiwanese Games.

Het waren fantastische weken waarin ik veel van Taiwan en zijn cultuur heb mogen beleven naast het hard trainen naar de spelen toe.

Het hard werken werd beloond door het behalen van team goud en individueel goud en zilver voor de dressuur. Ook dezelfde team leden die dressuur reden hebben team goud behaald en individueel goud en zilver met springen. Ik was super trots dat mijn team in zo'n korte tijd zo'n super prestatie neer heeft kunnen zetten

Henry, zijn vrouw Emely en alle team leden hebben ervoor gezorgd dat naast de sportieve hoogtepunten we er hele gezellige weken beleefd hebben. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Boven de Nederlandse trainers Annemieke Jeroen en Linda tijdens de Spelen in Taiwan.

Rechts de Fotograve Sylvia Hwang en ik even uitrusten

Powered by BlueBear
Cookie-instellingen